Per Ananiassen. Foto: Brian Olguin/NTO

Ny teatersjef ansatt ved Det samiske nasjonalteateret Beaivvaš

Styret for Det samiske nasjonalteateret Beaivvaš har i dag vedtatt å ansette Per Ananiassen som ny teatersjef etter Rolf Degerlund. Ananiassen ansettes i et åremål på 4 år og tiltrer i stillingen august 2024. Det melder Beaivvaš i en pressemelding.

Per Ananiassen er norsk-samisk teaterviter og dramaturg, opprinnelig fra Deatnu/Tana og Berlevåg i Finnmark. Han kommer fra stillingen som dramaturg ved Trøndelag Teater og har i en årrekke ledet teaterhuset Avantgarden, senere Rosendal Teater, i Trondheim. Fram mot 2019 ledet han den omfattende prosessen med å utvikle nytt teaterbygg og omstille Avantgarden til sin nye virksomhet som Rosendal Teater.

I ansettelsesprosessen har teateret fått bistand fra Møllerstad Rekruttering og sammen med et ansettelsesutvalg med representasjon fra styret og de ansatte, har det blitt gjennomført en omfattende prosess for å finne riktig kandidat til å lede det samiske nasjonalteateret inn i en ny tid. Valget falt tilslutt på dramaturg og teaterleder Per Ananiassen.

«Per Ananiassen er en stor kapasitet i norsk teaterliv og har vært en sentral leder og drivkraft i det frie profesjonelle scenekunstfeltet i en årrekke.Hans faglige tynge, gjennomføringskraft, kunstneriske horisont og store nettverk har vært avgjørende for vår vurdering. Vi er rett og slett svært fornøyd med valget og ser fram til å ønske Per velkommen hjem igjen til Finnmark» sier styreleder for Beáivvaš Maria Utsi.

Per Ananiassen vil starte sitt arbeid for teateret allerede i august 2023, men overtar formelt stillingen etter Rolf Degerlund i august 2024, når det nye teater- og skolebygget åpner i Guovdageaidnu/Kautokeino.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER