Hild Borchgrevink

Ny redaktør

Fra i morgen av er Hild Borchgrevink redaktør for Scenekunst.no.

Min etterfølger er nå på plass og overtar som redaktør for Scenekunst.no den 22. august. Hun heter Hild Borchgrevink og skal være redaktør det kommende året. Jeg har stilt henne et par spørsmål slik at leserne kan bli kjent med henne.

Velkommen til  Scenekunst.no! Hva gjorde at du takket ja til jobben?
– Å være redaktør på scenekunst.no var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg har jobbet mye med levende musikk og tverrkunstneriske uttrykk. Dessuten synes jeg skjæringspunktet mellom kunst, politikk og samfunn er et fryktelig spennende sted å være. Her blir jeg litt tyr, hvis noen vifter med en rød klut, kommer jeg lett løpende.

Hva har du gjort tidligere?
– Jeg jobbet i mange år som produsent for samtidsmusikk, et felt der man stadig er i kontakt med andre kunstuttrykk. Samtidig har jeg alltid skrevet. Blant annet har jeg vært redaktør for programkatalogen til Ultimafestivalen og journalist i nettavisen ballade.no. De siste to årene har jeg konsentrert meg om å skrive. Jeg har vært musikkanmelder og kommentator i Dagsavisen og studert ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Jeg holder fortsatt i noen egne skriveprosjekter, og skal derfor jobbe fire dager i uken. Det frigjør også noen midler til å hente inn flere stemmer på Scenekunst.no, slik du også har gjort tidligere. Her vil jeg legge vekt på å få inn frilansstoff fra hele landet og fra felt utenfor mitt kjerneområde. Men jeg ser mye teater, og er godt orientert for eksempel om arbeidet for å styrke refleksjon rundt dans som foregår både i Danseinformasjonen og Norsk kritikerlag. 

Kjenner du Scenekunst.no fra før?
– Jeg har fulgt nettstedet litt sporadisk. Men ettersom jeg kommer tettere inn på jobben som er gjort på Scenekunst.no de siste årene, gleder jeg meg enda mer til å begynne. Å ha en slik mulighet til å fokusere på kunstnerisk innhold, kulturpolitikk og faglig debatt, er et privilegium.  Jeg inviterer alle til å ta kontakt på hild(krøllalfa)scenekunst.no om aktuelle saker og kunstneriske prosjekter vi bør følge med på!

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER