Seminarium#3, 2014

Ny redaktør

Fra nyttår og fram til sommeren er Anette Therese Pettersen redaktør for Scenekunst.no.

Anette Therese Pettersen er ansatt i et vikariat som redaktør for Scenekunst.no fram til sommeren 2017.

Redaktør Hild Borchgrevink har fått stipend til et bokprosjekt og skal ha permisjon for å arbeide med dette. I perioden skal hun fortsatt skrive for Scenekunst.no samt ha ansvar for rapportering for 2016.

Anette Therese Pettersen er teaterkritiker, redaktør og skribent basert i Oslo og i Kristiansand. Hun har vært redaktør for flere scenekunstfaglige publikasjoner samt for Kunstløftet.no. Hun er kritiker for Morgenbladet, Scenekunst.no og Norsk Shakespeare- og Teatertidsskrift og har tidligere vært kritiker og kommentator i NRK, Dagsavisen og Klassekampen. Hun har en master i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo og er tilknyttet Høgskolen i Oslo og Akershus og Kunsthøgskolen i Oslo som veileder og gjesteforeleser.

– Jeg er glad for å få en så kompetent vikar, sier Hild Borchgrevink. – Nå har jeg sittet som redaktør i fire år, og særlig det siste året har flere nødvendige endringer kommet i mål. Nå har Scenekunst.no en stabil organisasjonsstruktur, regelmessig prosjektstøtte til drift og nye nettsider der alt stoff som er produsert, er søkbart i samme system. Vi har en kompetent pool av frilansskribenter og er i gang med å bygge opp egeninntekter gjennom annonser. Jeg har fått et tre måneders prosjektstipend som gir mulighet til en etterlengtet faglig fordypning, og jeg gleder meg til å se Scenekunst.no utvikle seg videre i dette halve året med Anette som redaktør.

Scenekunst.no AS har satt i gang et strategisk arbeid for å styrke økonomien ytterligere. Et tidsskrift med daglig publisering og ambisjoner om å være et samlingspunkt for hele det utøvende feltet, trenger mer enn dagens halve stilling som redaktør og daglig leder.

– Det er veldig spennende å få jobbe med Scenekunst.no i denne perioden, sier Anette Therese Pettersen. – Jeg har vært tilknyttet nettstedet over flere år, og har blant annet redigert tekster her – noe jeg ser fram til å gjøre enda mer av. Scenekunst.no har mange gode skribenter, og jeg vil følge opp arbeidet med å få enda bredere geografisk dekning.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER