Annilese Miskimmon og Karl-Heinz Steffens. Foto: Erik Berg

Ny operasjef og ny musikksjef

Annilese Miskimmon blir operasjef fra høsten 2017 og Karl-Heinz Steffens blir musikksjef fra høsten 2016.

I en pressemelding 11. desember melder Operaen at ny operasjef og musikksjef er ansatt. 

Operasjef fra 2017 heter Annilese Miskimmon og har siden 2012 vært operasjef for Den Jyske Opera i Aarhus. Hun er operaregissør og skal de neste årene blant annet regissere for Glyndebourne Festival and Tour, Liceu i Barcelona og Kungliga Operan i Stockholm. Fra 1. august 2017 blir hun sjef for Nasjonaloperaen, men vil fra 2016 av jobbe som rådgiver for å planlegge fremtidige operasesonger.

Før Den Jyske Opera i Aarhus var Miskimmon (f. 1974) sjef for Opera Theatre Company Ireland og har også arbeidet ved Glyndebourne Festival and Tour. Hun er operaregissør med oppdrag for en rekke internasjonale operahus, og i 2003 regisserte hun operaen Spar dame for Den Norske Opera på Folketeatret. Fremover skal hun blant annet regissere for Glyndebourne Festival and Tour, Kungliga Operan i Stockholm og Liceu i Barcelona, og hun setter opp I puritani ved Den Jyske Opera. I forbindelse med at Aarhus er europeisk kulturhovedstad i 2017 har hun bestilt en ny symfonisk opera basert på filmen Brødre av Susanne Bier. Miskimmon har en Bachelor of Arts i English Literature fra Christ's College, Cambridge og en Arts Administration-grad fra City University at the Barbican, London.

Tyske Karl-Heinz Steffens (f. 1961) er musikksjef ved Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz i Ludwigshafen. 2007–2013 var han kunstnerisk leder og musikksjef ved Bühnen Halle. I løpet av de to siste sesongene har han dirigert  Berliner Philharmoniker, Münchner Philharmoniker, Wiener Symphoniker, Orchestre Philharmonique de Radio France, Dansk Radio, Helsingfors stadsorkester, og Tonhalle Orchester Zürich. Denne sesongen dirigerer han Gulbenkian Orchestra, og orkestrene ved Teatro Regio, Maggio Musicale og Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Steffens er også en profilert operadirigent. Han ble invitert av Daniel Barenboim til å debutere ved Berlin Staatsoper Unter den Linden i 2008 og har senere hatt årlige oppdrag der. Han har også gjestet La Scala i Milano og Bolsjojteatret i Moskva. I 2013 sluttførte han et musikkteaterprosjekt om Wagners Ring-syklus der hele Ringen ble fremført både i Øst- og Vest-Tyskland. Han har dirigert CD-innspillinger med Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, og innspillingen av Bernd Alois Zimmermanns viktigste verker ble tildelt ECHO Klassik 2015 i klassen "Årets orkester". Karl-Heinz Steffens er utdannet klarinettist fra Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Stuttgart. Etter et engasjement som klarinettist ved Staatstheater Kassel, ble Steffens blant annet soloklarinettist ved Oper Frankfurt, Symfonieorchester des Bayerischen Rundfunks og Berliner Philharmoniker. I 2002 ble han professor i klarinett ved Hochschule für Musik "Hanns Eisler" i Berlin, der han underviste frem til 2008, før han viet seg til direksjon på heltid.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER