KHIO. Foto: lundhagem.no

Ny mastergrad i teater

Fra neste studieår tilbyr Teaterhøgskolen mastergrad i skuespillerfag, regi, scenografi eller scenetekst. – Vi er spesielt glad for at dramatikerne nå endelig får en utdannelse i Norge, sier dekan Even Lynne.

Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo lanserer for første gang et masterstudium i teater. Studenter kan velge mellom fire spesialiseringer: skuespillerfag, regi, scenografi og scenetekst. Det blir gitt undervisning både innenfor disse fire fordypningene og felles undervisning på tvers av faggruppene.

Dette er den første formelle utdannelsen for dramatikere i Norge. I den forbindelse er Jesper Halle og Tore Vagn Lid ansatt som henholdsvis professor og professor 2 for å undervise ved masterstudiet i scenetekst.

– Spesielt er vi glad for at dramatikerne nå endelig får en utdannelse i Norge, og at skuespillerfaget og scenografifaget for første gang får et masternivå, sier dekan ved Teaterhøgskolen, Even Lynne.

Skolen har høye ambisjoner for masterstudiene, som skal "utvikle teaterkunstnere som kan flytte fagenes grenser, bringe inn nye perspektiver og strekke seg mot utfordrende kunstneriske uttrykk."

Spesialiseringen i skuespillerfag vil blant annet ta høyde for nye mediers inntog, blanding av kunstarter, teknologi, teori og sideordnede samarbeidsformer mellom faggruppene i den skapende prosessen. I alle spesialiseringer er skolen opptatt av å utvikle studentenes evne til samhandling på tvers av profesjoner.

Til master i skuespillerfag vil det bli tatt opp inntil 12 søkere, mens spesialiseringene i scenografi, regi og scenetekst vil ta opp inntil 3 søkere.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER