Stine Nilsen. Foto: Neil Nisbet

Ny leder for CODA Oslo International Dance Festival

CODA Oslo International Dance Festival har tilsatt Stine Nilsen i en åremålsstilling som festivaldirektør og kunstnerisk leder.

Ifølge en pressemelding fra CODA tiltrer Nilsen stillingen 1. september 2017. Hun kommer fra stillingen som co-direktør for London-baserte Candoco Dance Company.

Etter sin danseutdannelse fra Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance (BA) og Middelsex University (MA) startet hun som frilans danser og gjestepedagog ved Trinity Laban, Kunsthøgskolen i Oslo, Universitetet i Stavanger og Høgskoleutdannelsen for dans i Bodø, før hun ble tatt opp som danser ved Candoco Dance Company i 2000. I 2007 tok hun over rollen som kunstnerisk co-direktør for Candoco og leder kompaniet sammen med Pedro Machado.

Styret av CODA sier i en pressemelding at de er svært entusiastiske over å kunne ansette en så erfaren og kvalifisert leder både kunstnerisk og organisatorisk og legger vekt på hennes evne til å engasjere, lede og manøvrere i møte med utfordringer. Det er også relevant i denne sammenhengen at hun har erfaring fra å ha tatt over virksomheten fra en gründer tidligere.

Nilsen etter Lise Nordal, som sammen med koreografen Odd Johan Fritzøe var initiativtager til Coda contemporary dance festival Oslo Norway i 2001. Nordal har fungert som kunstnerisk leder for CODA siden 2006 og som festivaldirektør & kunstnerisk leder siden 2010.

Nilsen på sin side understreker i pressemeldingen at hun går til jobben med stor entusiasme, og at hun ser frem til å kunne videreutvikle CODAs posisjon i dansekunstfeltet, bidra til videre publikumsutvikling og sikre et godt omdømme hos bevilgende myndigheter og samarbeidspartnere.

Video intervju: https://vimeo.com/197816578

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER