Hadia Tajik. Foto: fra Facebook

Ny kulturminister

KULTURPOLITIKK: Jens Stoltenberg rigger om regjeringen før valget. I statsråd i dag fikk vi vår første kulturminister med minoritetsbakgrunn. Hadia Tajik tvitrer på nynorsk og har tre utdannelser.

NRK.no meldte i går kveld at stortingsrepresentant Hadia Tajik kan bli ny kulturminister etter Anniken Huitfeldt.

I statsråd i dag presenterte statsminister Stoltenberg store endringer i regjeringen. Blant dem var at Anniken Huitfeldt blir ny arbeidsminister. Stortingsrepresentant Hadia Tajik tar over som kulturminister.

I tilfelle er det godt mulig at avdelingsdirektøren som etterlyste mer handlekraft i Kulturdepartementet i Aftenposten i går, vil få svar på tiltale. Hadia Tajik kjører nynorskandel på facebook, tvitrer på nynorsk og har tre utdannelser.

Hun er stortingsrepresentant for Oslo og sitter i kirke -, utdannings- og forskningskomiteen. Før det har hun vært politisk rådgiver for flere statsråder, en periode også for statsministeren. Hun sitter i AUFs sentralstyre og har vært nestleder i AUF i Rogaland.

På bloggen sin www.hadia.no skriver hun at hun er skrivende av legning, politisk av natur og sosialdemokrat etter selvransakelse, og er spesielt opptatt av arbeidsliv, likestilling og utjevning av sosiale forskjeller.

Tajik har arbeidet som journalist i blant annet Aftenposten, VG og Dagbladet. Hun er master i menneskerettigheter fra Kingston University i England, bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Stavanger og har 3. avdeling jus fra Universitetet i Oslo.

Hadia Tajik er fra Bjørheimsbygd i Rogaland. Med foreldre fra Pakistan er hun den første norske kulturministeren med minoritetsbakgrunn.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER