Skrivemaskin

Ny Heddapris for scenetekst

Heddaprisen er utvidet med en kategori for scenetekst. Dramatikerne hilser tiltaket velkommen. – For meg som kommer fra filmfeltet, er en manuspris en selvfølge i en slik årlig feiring, sier Monica Boracco, leder i Dramatikerforbundet.

Heddaprisen er fra sesongen 2013-2014 utvidet med en ny priskategori kalt Beste scenetekst, i følge en pressemelding fra Norsk Teater – og Orkesterforening som er sekretariat for prisen.

Den nye kategorien skal bidra til å løfte frem de beste tekstene på norske scener og gjøres gjeldende fra og med utdelingen i juni 2014.

– Dramatikerne er selvfølgelig veldig glade for dette, sier Monica Boracco, leder i Dramatikerforbundet. – Vi har arbeidet for en dramatikerpris i flere år. For meg som kommer fra filmfeltet, er det en selvfølge at det er en manuspris når bransjen årlig feirer seg selv.

For å nå opp i kategorien scenetekst skal tekstene oppfylle ett eller flere av følgende kriterier:

Teksten skal skille seg fra andre gode scenetekster ved å fremme eller utfordre scenetekstens egenart, være original i valg av materiale, nyskapende i utvikling, bearbeiding eller tolkning av materialet eller utmerke seg ved å være spesielt spillbar, utfordrende og inspirerende.

Heddajuryen skal altså heretter også vurdere tekstarbeidet og kvaliteten på sceneteksten i forestillingene juryen ser gjennom teateråret.

– Dette er et viktig signal fra Heddakommitéen om at de nå ønsker å synliggjøre dramatikerne. Det er vi takknemlige for, sier Boracco.

For sesongen 2013-2014 består juryen av dramatiker Gunnar Germundson, kritiker i Klassekampen Amund Grimstad, kunstnerisk leder ved Nordic Black Theatre Cliff Moustache, teaterviter Tora Optun, skuespiller, tidligere teatersjef og styreleder i Danse- og Teatersentrum Vidar Sandem, kritiker i VG Astrid Slettbakk og kommentator og kritiker i Dagbladet Andreas Wiese.

HEDDA teller med dette 11 priskategorier. Juryen nominerer et fast antall kandidater i hver kategori og utpeker vinnere, i tillegg til Æresprisen som Heddakomiteen kan dele ut selv.

Heddaprisen 2014 går av stabelen på Nationaltheatret søndag 15. juni 2014.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER