Ny generalsekretær i Norsk kulturforum

Monica Larsson er ansatt som ny generalsekretær i Norsk kulturforum etter Hege Knarvik Sande. Det melder Norsk kulturforum i en pressemelding.

Monica Larsson (f. 1975) har en solid og variert bakgrunn fra kulturfeltet.  Larsson er utdannet Cand.mag fra Universitetet i Oslo i sosialantropologi og mediefag. Tidlig i karrieren jobbet hun for diverse bistandsorganisasjoner før hun i 2004 ble daglig leder i Norsk Rockforbund (Norske Konsertarrangører). Senere ble hun kommunikasjonsrådgiver i Likestillings- og diskrimineringsombudet og deretter i kommunikasjonsbyrået Kulturmeglerne AS. Siden 2009 har hun sittet i styret i Øyafestivalen, og er nå på 6. året som styreleder i bransjefestivalen by:Larm. I juni 2021 ble Larsson oppnevnt av Kunnskapsdepartementet til å sitte i styret i Norges Musikkhøgskole. De siste 4,5 årene har Larsson vært ansatt som seniorrådgiver i Kulturrådet med fokus på satsingen på kulturell og kreativ næring og kulturøkonomi. Larsson har også hatt en rekke andre verv og stillinger innenfor kulturlivet. Hun startet å drive festival i Flekkefjord som 16 åring, og er fortsatt en svoren festival-entusiast.

«Til stillingen som generalsekretær fikk vi en rekke solide søknader, og vurderingsprosessen har vært omfattende. Å finne noen som skal fylle skoene etter Hege Knarvik Sande regnet ikke styret som en enkel oppgave», sier Tor Helge R. Moen, styreleder i Norsk kulturforum.

«Det kom imidlertid mange veldig gode søkere, og å klatre til topps blant dem er en liten bragd. Etter intervju og grundige vurderinger var styret ikke i tvil om at vi ønsket Monica Larsson som 1. kandidat. Både hennes faglige bakgrunn, nettverk og ikke minst personlige gode egenskaper er årsaken til det.»

«Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt på jobben i november», sier Larsson. «Pandemien har med all tydelighet vist hvor fattig livene våre blir når kulturen forsvinner fra lokalsamfunnene. Jeg brenner for at hele landet skal ha et levende og rikt kulturliv, og for at kulturen står sterkt i hele Norge.

Med stor interesse fulgte jeg med på Kulturytring Drammen, og jeg tror at en slik møteplass for kulturpolitikk er både nødvendig og viktig. Kulturpolitikken må styrkes, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det blir spennende å jobbe videre med Kulturytring 2023 sammen med alle samarbeidspartnere», sier Larsson.

Larsson tiltrer i stillingen den 1. november 2021, og vi ser frem til en spennende tid fremover, med styrking av Norsk kulturforum som organisasjon, og ikke minst styrking og bygging av det lokale kulturlivet i hele landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER