Ådne Sekkelsten. Foto: kulturplanakershus.no

Ny fungerende leder for Rikskonsertene

Daglig leder i Norsk Scenekunstbruk, Ådne Sekkelsten, er fra i dag engasjert av Kulturdepartementet som fungerende direktør for Rikskonsertene.

Kulturdepartementet har i følge en pressemelding engasjert daglig leder for Norsk Scenekunstbruk, Ådne Sekkelsten, som fungerende direktør for Rikskonsertene etter direktør Turid Birkelands bortgang før jul.

Sekkelsten skal i første omgang fungere i stillingen i en periode på tre måneder fra i dag, 1. februar 2016, i påvente av en prosess der ny direktør skal tilsettes.

Sekkelsten ble ansatt som daglig leder i Norsk Scenekunstbruk i 2009 – da dette ble dannet som et eget selskap. Han er nå inne i sin andre åremålsperiode.

Norsk scenekunstbruk er en landsdekkende formidler av scenekunst for aldersgruppen 0-20 år. Anki Oveland er fungerende daglig leder for Norsk Scenekunstbruk i perioden Sekkelsten skal fungere i direktørstillingen.

RELATERTE ARTIKLER +
KOMMENTAR
  • Peder Horgen :

    Gratulerer til Ådne! For en spennende tid å klatre inn i, formende for DKS i landet, totalt omformende for Rikskonsertene. Brett opp erma og lykke til! Interessant (trolig klokt) valg av KUD å velge en leder fra annen kunstart enn musikk. RK har en voldsom omstillingsjobb foran seg, og sterkt behov for kompetanse på andre felter enn musikk. Som representant fra en scenekunstorganisasjon er jeg glad for å få en scenekunstner til å lede jobben. Både NoDa og NSF følger prosessen, og er i dialog med RK-ledelsen & KUD gjennom Kunstnernettverket. Vi har godt håp og tro på at det skal bli bedre og lettere å være DKS-kunstner når dette året er over og 2017 begynner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER