Ingrid Røynesdal

Ny direktør i Oslo-Filharmonien

Ingrid Røynesdal går fra Troldhaugen til Oslo-Filharmonien.

Styret i Oslo-Filharmonien har ansatt Ingrid Røynesdal som ny direktør. Stillingen er et åremål på 6 år, og Røynesdal begynner 1.august 2013. Røynesdal etterfølger direktør Odd S. Gullberg som går av med pensjon.

Ingrid Røynesdal kommer fra stillingen som direktør ved Edvard Grieg Museum Troldhaugen i Bergen. Hun har også flere styreverv og politiske verv. Røynesdal sitter i Enger-utvalget som arbeider med retningslinjer for kulturpolitikken etter 2014, blant annet sammen med Oslo-Filharmoniens styreleder Martin Revheim. Siden 2011 har hun vært styreleder i samtidsmusikkfestivalen Ultima, og inntil nylig var hun også styreleder for Norsk Barokkorkester.  

Ingrid Røynesdal er 34  år gammel og er utdannet klassisk pianist fra soliststudiet ved Norges Musikkhøgskole og har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo med fordypning i kulturpolitikk.

-Hun var styrets førstevalg, sier styreleder Martin Eia-Revheim, i følge en pressemelding fra orkesteret.  – Ingrid har alle forutsetninger for å fylle direktørstillingen på en fremragende måte. 

Røynesdal på sin side uttaler at jobben er en fantastisk utfordring som gjør henne både ydmyk og veldig motivert.

Stiftelsen Oslo-Filharmonien er blant Europas ledende symfoniorkestre og har 130 ansatte, hvorav 108  i orkesteret.  august 2013 tiltrer Vasily Petrenko som ny sjefdirigent.

I 2013 har Oslo-Filharmonien en bevilgning over statsbudsjettet på i underkant av 138 millioner kroner.

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER