Kai Grinde Myrann. Foto fra kaimyrann.no

Ny assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester

Kai Grinde Myrann vant prøvedirigering og tar over etter Halldis Rønning som ny assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester.

Den unge dirigenten Kai Grinde Myrann blir ny assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester fra august 2013.

– Kai Grinde Myrann overbeviste på prøvedirigeringen gjennom en frisk og naturlig musisering, forteller en pressemelding fra orkesteret. – På svært kort tid klarte han å etablere en god kjemi med orkesteret, og hans instruksjon var klar og preget av naturlig autoritet. Dette lover svært godt for vårt kommende arbeid sammen, og vi gleder oss til å følge utviklingen til en ny dirigent som helt sikkert kommer til å gjøre seg bemerket på den norske musikkscenen.

Myrann vant prøvedirigeringen som alle søkere til stillingen som assistentdirigent må gjennom. Orkester melder at nivået på årets søkere var høyt.

Bergen Filharmoniske Orkester har siden 2007 hatt en assistentdirigentstilling. Kai Grinde Myrann tar over etter Halldis Rønning, som har vært assistentdirigent for orkesteret de to siste årene. Tidligere dirigenter i stillingen har vært Trond Husebø og Torodd Wigum.

Myranns første oppdrag blir å dirigere Bergenfilharmoniens familiekonsert lørdag 14. august.

Kai Grinde Myrann er født i 1987. Han har en master i orkesterdirigering fra Norges musikkhøgskole med Ole Kristian Ruud som veileder. 8. mai 2013 hadde han sin avsluttende eksamenskonsert med Kringkastingsorkestret, blant annet med Vårofferet av Stravinskij på programmet.

Myrann har hatt dirigentoppdrag for Oslo Symfoniorkester, Universitetets Symfoniorkester (Oslo) og Romerike Symfoniorkester. Han har vært assistentdirigent for Ungdomssymfonikerne og deltatt på mesterklasser med blant andre Sønderjyllands Symfoniorkester. I juni 2012 debuterte han som operadirigent i produksjonen "Lillebror og Knerten" ved Den Norske Opera og Ballett.
Myrann har også fått veiledning av dirigentene Jukka-Pekka Saraste, Jorma Panula, Per Sigmund Thorp, Fred Buttkewitz og Cathrine Winnes Trevino.

I tillegg til orkesteraktiviteten har han vært aktiv i kormiljøet, både som sanger i anerkjente kor som Grex Vocalis, Ensemble 96 og ensemberlino vocale, og som dirigent for LillCanto fra 2009 til 2012.

I 2010 dannet Myrann sammen med komponistene Martin Rane Bauck og Martin Ødegaard samtidsmusikkensemblet Aksiom, som han fremdeles er kunstnerisk leder for. Han er også leder for den norske avdelingen av Ung Nordisk Musikk, som 20.–24. august 2013 vil arrangere en festival i Oslo der verker av 35 unge nordiske  komponister vil bli fremført.

Myrann har også kandidatstudiet i komposisjon fra NMH med utveksling til Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin. Blant hans komposisjonslærere finner vi Olav Anton Thommessen, Bjørn Kruse og Jörg Mainka. Et langvarig samarbeid med koreografen Signe Alexandra Domogalla har resultert i en rekke sceniske verker.

I inneværende sesong vil Myrann dirigere flere konserter med BFO, deriblant to familiekonserter og Bergens Tidendes ønskekonserter. Han vil også dirigere Janaceks 'Capriccio' på Troldhaugen med pianisten Jean-Efflam Bavouzet som solist. I tillegg vil han assistere både sjefdirigent Andrew Litton, påtroppende sjefdirigent Edward Gardner og dirigentene Neeme Järvi og Robin Ticciati.

Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) feirer sitt 250-års jubileum i 2015. Edward Gardner er engasjert som første gjestedirigent fra august 2013 og overtar som sjefdirigent i oktober 2015.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER