Nils Are Karstad Lysø. Foto: Erik Berg

Ny administrerende direktør i Operaen

Nils Are Karstad Lysø går fra Moods of Norway til Operaen.

Den Norske Opera & Ballett har ansatt Nils Are Karstad Lysø som administrerende direktør.

Lysø tar over etter Tom Remlov, som slutter etter endt åremål.

– Vi har lett etter en samlende og drivende leder – og det har vi fått. Nils Are Karstad Lysø har en unik erfaring, og har vist mot og evne til å tenke stort og internasjonalt, samtidig som han er godt rotfestet her hjemme, sier styreleder Ellen Horn i en pressemelding.

Nils Are Karstad Lysø begynner som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett 1. august 2014.

Han kommer fra jobben som administrerende direktør i Moods of Norway. Lysø er utdannet siviløkonom og har tidligere arbeidet i blant annet McKinsey & Company og Aker ASA.

– Jeg har vært så heldig å få jobbe i sterke fagmiljøer også i mine tidligere jobber, sier Nils Are Karstad Lysø.

Nils Are Karstad Lysø er 45 år, utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har de siste 22 årene jobbet i inn- og utland med organisasjoner i ulike sektorer.

Fra 1992 til 2005 var han partner i ledelsesrådgivningsselskapet McKinsey & Company. I perioden 2005—2009  var han en del av konsernledelsen i Aker ASA.

Siden 2009 har Karstad Lysø vært administrerende direktør i klesdesignbedriften Moods of Norway AS, som har knyttet sin merkevare nært til Stryn, som også er Lysøs hjembygd.

Pressemeldingen fra Operaen kan også fortelle at Lysø på fritiden er en ivrig musikant, har etablert et storband og er saksofonist og styremedlem i Kampen Janitsjar.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER