Norske Scenografer inn i Musikernes fellesorganisasjon (MFO)

Medlemmene i Norske Scenografer sa mandag ja til å bli en del av LO-forbundet Musikernes Fellesorganisasjon (MFO).

Norske Scenografer er en landsomfattende fagforening for scenografer, kostymedesignere, designere for figurteater, lys-, video- og lyddesignere i Norge og teller nær 150 medlemmer. MFO organiserer allerede musikere, dansere, sufflører og inspisienter ved norske teatre.

I juni i år ble Dramatikerforbundet innvotert som selvstendig forbund i LO. I den forbindelse uttalte LOs leder Gerd Kristiansen at Dramatikerforbundets inntreden kan være starten på et LO Kultur – altså at flere kunstnerorganisasjoner melder seg inn.

En arbeidsgruppe i LO som har jobbet med hvordan organisasjonen kan styrke sitt arbeid for frilansere og selvstendig næringsdrivende, har i følge Fri Fagbevegelse nylig levert sitt innspill. LOs sekretariat har blant annet besluttet at det skal opprettes et LO Selvstendig – et samarbeidsorgan for LO-forbundene med næringsdrivende medlemmer, og at LOs juridiske avdeling skal styrkes på området.

Arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Teater- og Orkesterforening (NTO) har på sin side valgt å  gå inn i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

Siden MFO nå organiserer flere yrkesgrupper enn musikere, har organisasjonen også satt i gang en prosess fram mot 2018 som kan munne ut i et nytt navn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER