How to be alone. Foto: Showbox

Norsk forestilling til IPAY

Koreograf Hege Haagenruds forestilling How to be alone, som ble vist i Oslo under Showbox i desember, er invitert til bransjetreffet IPAY om scenekunst for barn og unge i Pennsylvania, USA som finner sted denne uken. I 2015 planlegger IPAY et fokusprogram om norsk scenekunst.

I desember var IPAYs direktør Boomer Stacey i Oslo under Showbox, Scenekunstbrukets festival for produksjoner for barn og unge.

Tora Optuns samleanmeldelse fra Showbox 2013 finnes her på Scenekunst.no.

Etter å ha sett Haagenruds forestililng i Oslo, inviterte Stacey den til programmet på IPAY. How to be alone skal spilles 22. januar og åpner Kindling, en programserie som tar for seg barn og unge forstått som et aktivt deltakende publikum og som IPAY skriver – mer enn fremtidige abonnenter og brukere av scenekunst. "De er samfunnsborgere og har rett til å bli hørt og ansvar for å dele sin stemme," skriver kuratorene bak Kindling. "Gitt dette, hvordan er unge til stede i prosessen hos dem som skaper, produserer eller formidler scenekunst?"

IPAY er et av verdens største internasjonale nettverksarrangementer for scenekunst for barn og unge. Konferansen samler over 450 profesjonelle kunstnere, agenter, managere, arrangører og studenter fra hele verden. 

Sammen med Scenekunstbruket reiste Haagenrud i dag til IPAY. Scenekunstbruket skal presentere norske scenekunstkompanier og sin egen aktivitet på feltet. Besøket er også en forberedelse til at neste års IPAY har valgt å fokusere spesielt på Norge. En programpost med tittelen FOCUS ON skal i 2015 dreie seg om norsk scenekunst for barn og unge.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER