Wenche Viktorsdatter Paulsen, Omar Samy Gamal og Hilde Brinchmann. Foto: Morten Quist Hommersand

Nesten dobling i støtte til Tigerstadsteatret

Etter at det ble klart at Tigerstadsteatret ikke fortsetter samarbeidet med Oslo Nye Teater, har byrådet foreslått å øke driftsstøtten deres med 3,1 millioner kroner fra 2023.

For en måned siden skrev vi på Scenekunst.no om at Tigerstadsteatret brøt samarbeidet med Oslo Nye Teater. Ifølge teatersjef på Oslo Nye Teater, Runar Hodne, ønsket de seg en firedobling av satsningen, noe Oslo Nye Teater ikke hadde mulighet til å etterkomme. Oslo Nye Teater er eid av Oslo kommune, og Tigerstadsteatret mottar også driftsstøtte fra kommunen. I 2022 er driftsstøtten på 3,3 millioner kroner. Bruddet med Oslo Nye Teater kom derfor på Kulturbyrådens bord. Nå er det klart at byrådet i Oslo foreslår å øke driftsstøtten med 3,1 millioner og nesten dobler støttebeløpet i forslaget til kommunebudsjett for 2023. Total støttesum blir nå 6,5 millioner kroner.

I en epost skriver kulturbyråd Omar Samy Gamal at han «deler Tigerstadsteatret sin ambisjon om at alle barn i Oslo skal ha tilgang på fantastiske kulturopplevelser» og at «Oslo er så heldig å ha fått sitt eget barneteater på barn og unges premisser. Teatret har bygget seg opp over flere år og har nådd en størrelse der de trenger å etablere seg på et nytt nivå med mer forutsigbarhet.»

Videre sier han at «I en tid der økonomien er blitt strammere for mange er det viktig for byrådet å satse på teater som når veldig bredt ut og som ofte er gratis. Teatret har satset på en mobil scene i tigerbussen og kan oppsøke publikum over hele byen. De lager spesialskrevne forestillinger i dialog med ungene i byen. Jeg vet at mange barn har hatt fantastiske teateropplevelser med tigerteatret og jeg er glad for at det kan bli enda flere i fremtiden.»

– Teatersjefene i Tigerstadsteatret Hilde Brinchmann og Wenche Viktorsdatter Paulsen er glade for satsningen fra byrådet: «Vi er veldig glade og takknemlige for at Kulturbyråden innstiller Tigerstadsteatret med en stor økning på Oslobudsjettet for 2023!» For oss har det vært en tøff høst med mange avslag. Først fikk vi avslag på vår Kunstnerskapssøknad til Kulturrådet, så kom beskjeden om at ordninga på Statsbudsjettet med driftsstøtte til etablerte scenekunstkompanier midlertidig er lagt på is og så til slutt beskjeden fra Oslo Nye Teaters ledelse om at de ikke kan prioritere noen penger til samarbeidsproduksjoner med oss og at de ikke lenger har kapasitet til å lage forestillinger for ungdom sammen med oss på Trikkestallen, sier Brinchmann og Paulsen i en epost med kommentarer til nyheten.

De er spesielt glade er det for at de kan fortsette turneen med den rullende scenen Tigerbussen.

– Nå ser vi fremover og jobber for at vi skal kunne spille for ungdom igjen i fremtiden. Vi søker ytterligere finansiering til prosjekter, og vi søker nye samarbeidspartnere. Akkurat nå drømmer vi om å flytte inn på det gamle Munch-museet og drifte det som et kulturhus for barn og unge sammen med andre aktører deriblant de som er der midlertidig nå slik som TekstLab, X Munch X, Fargespill, Forandringshuset med flere. Et UNGE MUNCH midt på Tøyen med lokal forankring og nasjonal ambisjon. Vi ønsker å samarbeide og løfte i flokk for at barna i byen vår skal få gode kunstopplevelser, bli sett og føle seg ønsket og verdsatt i samfunnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER