Ensemblet til Ingvar - en møbelsaga på Oslo Nye Teater / Centralteatret fikk prisen for beste musikalartist. Foto: Lars Opstad. Scenografi og kostymedesign: Monica Valsø. Lysdesign: Henrik Stoltz Vernegg

Musikkteaterprisene for 2021 er delt ut

Mandag 4. april ble musikkteaterprisene for scenekunståret 2021 delt ut.

Prisen for Årets Musikal gikk i år til musikalen Mamma Mia! på Folketeateret. Juryen trekker frem at den kollektive energien og profesjonaliteten både orkesteret og aktørene på scenen leverer er grunnen til at Folketeateret og produsent Scenekvelder leverer på internasjonalt nivå.

Ensemblet i musikalen Ingvar!- En møbelsaga stakk av med prisen for Årets Musikalartist. I begrunnelsen heter det at ensemblet på åtte lager en helaftens musikal med fysikalitet, musikalitet, godt samspill og samklang, og ifølge juryen klarer de å bygge hverandre opp som likeverdige slik at det er umulig ikke å nominere dem samlet. Ensemblet består av: Sindre Postholm, Ingvild Holthe Bygdnes, Gunnar Eiriksson, Henriette Faye-Schjøll, Anette Amelia Larsen og Kim Helge Strømmen, samt bandet ved Simon Revholt og Bibi Nerheim.

Musikkteaterprisens Åpen Kategori ble i år tildelt scenograf Gjermund Andresen for både scenografien til En julenattsdrøm på Nationaltheatret og Kristina frå Duvemåla ved Bømlo Teater. Juryen berømmer Andresen for hans evne til å ta makten over scenerommet, at scenografi er en essensiell medspiller i enhver forestilling og at den noen ganger forteller oss hele historien.

Årets Ærespris gikk til scenekunstner og musikalartist Trond Teigen. Teigen ble hyllet for sitt nærmere 30 år lange kunstnerskap innen norsk musikkteater, for sin allsidighet som kunstner, sin eksepsjonelle evne til lagarbeid, sin raushet og for å være en stor del av norsk musikkteaters ryggrad.

Se øvrige nominerte her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER