Sound of Music. Foto: Fredrik Arff

Musikkteaterprisen 2020 delt ut

Årets Musikkteaterpriser er delt ut. The Sound of Music er årets musikal, og Lena Kristin Ellingsen er årets musikalartist. Det skriver Musikkteaterforum i en pressemelding.

Mandag 5. oktober ble årets Musikkteaterpriser delt ut på Teaterkjeller’n i Oslo. Koronapandemien satte en stopper for den store live festen, og årets feiring av norsk musikkteater ble derfor gjennomført som en direktesendt live stream ut i de norske hjem. Daglig leder i Musikkteaterforum, Henriette Myhre, var kveldens konferansier og bød på både live underholdning og ikke minst tre prestisjetunge priser.

Etter ett år med både velkjente og nye titler på Musikalscenene landet over, var det The Sound of Music på Folketeateret som stakk av med den gjeve prisen Årets Musikal. Juryen fremhever at ” The Sound of Music slår oss rett i bakken med sin musikalske og teatrale fingerspissfølelse.”

Lena Kristin Ellingsen har høstet mangt et lovord for sin tolkning av Maria Rainer i The Sound of Music, og i kveld ble hun kåret til Årets Musikalartist for sitt strålende arbeid.

Hilde Lyrån mottok Musikkteaterprisens Ærespris. Prisen ble delt ut av artist Elisabeth Andreassen som overrumplet Lyrån under en lunsj på Hotel Bristol i Oslo. Tildelingen kom som en stor overraskelse på Lyrån som repliserte «Altså, tenk å bli tatt på senga noe så innmari! Tusen hjertelig takk, jeg har hatt noen fantastiske år og dette inspirer til å jobbe enda hardere».

Musikkteaterprisens jury for scenekunståret 2019:
Juryleder: Cynthia Kai/koreograf. Jurymedlem: Tor Ingar Jacobsen/komponist/MD/ arrangør, Iren Reppen/skuespiller, Per Christian Selmer Andersen/journalist / kritiker, Hanne Hagerup/ dramatiker / Librettist / forfatter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER