Helle Siljeholm og Sara Christophersen. Foto: Chris Erichsen

Minnepris til Siljeholm og Christophersen

Danserne Helle Siljeholm og Sara Christophersen er tildelt Hans Christian Ostrøs minnepris for sitt arbeid med dansekunst og kulturformidling i Palestina og Midtøsten.

Hans Christians Ostrøs minnepris går i år til dansekunstnerne Helle Siljeholm og Sara Christophersen. Prisen er på er på kr 40 000. 

Minneprisen ble stiftet etter initiativ fra en gruppe norske kunstnere ledet av billedhuggeren Finn Henrik Bodvin. Den ble første gang delt ut til Erik Bye i 1997, og er siden blitt utdelt hvert år unntatt i 2014. Formålet for prisen er i følge en pressemelding å hedre kunstnere som markerer seg som brobyggere mellom forskjellige kulturer eller enkeltpersoners innsats mot vold, terrorisme og brudd på menneskerettigheter, manifestert gjennom en kunstart.

Siljeholm og Christophersen har gjennom flere år arbeidet og skapt forestillinger sammen med profesjonelle palestinske dansere og kunstnere i et område hvor det ikke finnes profesjonelle skoler for dans. Styret for prisen skriver at "prisvinnerne viser et stort mot, en unik vilje og en høy kunstnerisk kvalitet i sitt arbeid med å spre kunst og kultur til et befolkning som lever i en belastet og krigsrammet hverdag."

I styret for Hans Christian Ostrøs minnepris sitter blant andre Liv Ullmann, Thorvald Stoltenberg, Gerdelin Bodvin, Ole-Henrik Moe og Mai Bente Bonnevie.

Utdelingen finner sted 23. november 2015 kl 16.00 på Kunstnernes Hus i Oslo.


Les Scenekunst.nos intervju med Siljeholm og Christophersen her, intervju fra deres prosjekt Moving Society i Etiopia her og artikkel om samtidsdansfestivalen i Ramallah her.

RELATERTE ARTIKLER +
KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER