Småkunstfestivalen: Kloss (2012). Foto: M. Skoog

Mer diskusjon rundt kunst for barn og unge

– Det er spennende at det nye nettstedet skal være tverrfaglig, sier Hedevig Anker, billedkunstner og styreleder for prosjektet som skal utvikle kritikk og refleksjon rundt kunst for barn og unge. Nå lyser vi ut stilling som redaktør.

I desember fikk Scenekunst.no midler til et prosjekt som skal utvikle kritikk og refleksjon rundt profesjonell kunstproduksjon for barn og unge. Det skal skje både på vårt nettsted og gjennom en ny, tverrfaglig nettplattform som vi skal lage samarbeid med tre andre nettidsskrifter: kunstkritikk.no, barnebokkritikk.no og ballade.no.

Det er etablert en forening som skal drifte prosjektet. Billedkunstner og kunsthistoriker Hedevig Anker er styreleder i foreningen.

– Første gang jeg hørte om dette, tenkte jeg at dette et nettsted jeg har savnet, sier hun. – En refleksjon rundt kunst for barn og unge burde være en naturlig følge av å satse på kunstproduksjon for den samme aldersgruppen.

Et nettsted for kritikk og meningsstoff må ha en redaktør. Derfor lyser vi nå ut en stilling som redaktør i prosjektet.

Den nye redaktøren vil få ansvar for å bygge opp nettstedet og utvikle en redaksjonell profil. De eksisterende redaksjonene skal være en støtte for redaktøren og bidra med vår erfaring, både kunstfaglig og redaksjonelt.

– Jeg syntes det var spennende at nettstedet skal være tverrfaglig, sier Hedevig Anker. – I dette rommet tror jeg man kan senke terskelen for å utveksle erfaringer på flere fagfelt enn sitt eget. Barn gjør jo ikke noe skille mellom kunstformer, men voksne gjør det. En slik tverrfaglig informasjonskanal kan være med og bygge ned noen murer.

Det nye nettidsskriftet har ennå ikke noe navn, for vi vil gjerne at redaktøren skal få være med på å bestemme hva barnet skal hete.

Utlysningen av redaktørstillingen finner du her på scenekunst.no, eller på barnebokkritikk.no.

(foto H. Anker fra annekariberg.no)

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER