Melanie Fieldseth. Foto: Norsk Kulturråd

Melanie Fieldseth med bok om fri scenekunst

Norsk Kulturråd lanserte i går boka ”Fri scenekunst i praksis” av rådets egen scenekunstkonsulent, Melanie Fieldseth.

Boka tar, ifølge Kulturrådet, for seg den frie scenekunsten i Norge fra 2000 og frem til i dag. Gjennom beskrivelser av ulike kunstneriske praksiser, uttrykk og omgivelser for scenekunst viser forfatteren sentrale trekk ved samtidens scenekunst og hvilke erfaringer aktørene bringer med seg i utviklingen av et kunstnerisk virke og i etableringen av arenaer for scenekunst.

Boka viser hvordan fremveksten av frittstående kunstnere og grupper skaper et nytt tyngdepunkt for kunstproduksjon utenfor de tradisjonsrike scenekunstinstitusjonene. Den kunstneriske aktiviteten strekker seg i ulike retninger innenfor og på tvers av dans, teater, performance og andre former for iscenesettelse. I denne studien settes scenekunsten i et praksisnært perspektiv som tar hensyn til helheten fra produksjon til visning, skriver Kulturrådet.

Lanseringen skjedde i form av et fagseminar med kommentar av professor Knut Ove Arntzen ved Teatervitenskap i Bergen og innlegg av Danjel Andersson, Mette Edvardsen, Jørgen Knudsen, Jonas Corell Petersen og Anette Therese Pettersen. Samtalen ble ledet av scenekunst.no´s redaktør, Hild Borchgrevink.

Vi kommer tilbake seinere denne uka med et større intervju med Melanie Fieldseth.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER