Ungdomsorkesteret 1B1

Massiv satsing på ung klassisk musikk

Den offentlig/private talentsatsingen får nå et markant uttrykk ved at ungdomsorkesteret 1B1 får talentstøtte på ni millioner fordelt på tre år. Pengene kommer fra Kavlifondet, Sparebankstiftelsen SR-Bank, Cultiva og Talent Norge.

Den omdiskuterte halvstatlige stiftelsen Talent Norge bidrar med 1,5 millioner hvert år i tre år. Avtalen ble signert i går under nærings- og kulturkonferansen i Kilden konserthus i Kristiansand.

Orkesteret 1B1 som ble stiftet i 2008 vant Spellemannsprisen for «Klassisk» i år, og har gjort seg internasjonalt bemerket. Det består av elever ved universitetene og kulturskolene i Stavanger, Bergen og Agder i samspill med lærere og musikere fra Stavanger Symfoniorkester. De samarbeider også med flere videregående skoler og kulturskoler på Vestlandet.

– Helt siden starten har vi hatt en ambisjon om å være med på å endre måten klassisk musikk blir fremført på og lyttet til. I dag er målene våre plutselig rykket mye nærmere, sier kunstnerisk leder i 1B1 Jan Bjøranger til NRK. – Tilskuddet gjør at vi kan øke aktiviteten både lokalt og internasjonalt, og at vi kan løfte frem unge talenter og skape et unikt miljø for samspill og utvikling på kunstnerisk høyt nivå.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER