Long Fuelled Session

Maskulint på Black Box

Long Fuelled Session – en visuell performance.

Forestillingen «Long Fuelled Session» skjer i et røft rom som ligner et lager, verksted, garasje eller kjeller. Der kastes danserne Eivind Linn og Magnus Myhr sammen i en fysisk og visuell performance. Takt er senket med lys, og det røffe rommet har en uspesifikk maskulin energi ved seg.

– Forestillingen kan tilby interessante perspektiver på alt fra hva bdsm-miljøene bedriver, til hva vi selv fyller våre fantasier og overskridelser med. Verket er fylt med visuelle kvaliteter og energi, sier Namik Mackic som står for idé, design og regi.

Mackic er født i Mostar i Bosnia og Hercegovina og kom til Norge 15 år gammel. Han er utdannet fra Norges musikkhøgskole og har jobbet med performance, teater og film. På Black Box Teater har han tidligere vist «The Folding Sky» (2004) og «Salting the Tail» (2010).

Hva handler «Long Fuelled Session» egentlig om?
– Om at mennesket som løsrives fra sted, opprinnelse og tradisjoner, blir mer og mer definert materielt, som en kropp, og kroppen i seg selv har vage grenser til omverdenen. Det individet man er blitt i oppveksten, blir svekket, ved at de sosiale båndene blir svekket. I stedet kommer en retningsløs energi til utrykk gjennom for eksempel forskjellige typer seksualitet, clubbing eller ekstremsport. Vi oppsøker øyeblikk, situasjoner og fellesskap hvor vi opphever samfunnets kontrollmekanismer og flyter ut, sier Mackic.

En kropp løsrevet fra sted og tilhørighet kjenner ikke sin egen avgrensing. Mens ulike politiske prosjekter forsøker å holde den under kontroll, søker kroppen å spre seg ut i omgivelsene. Dette driver utøverne ut i en uforutsigbar lek.

– Jo mer ristet man er gjennom oppveksten og av hvordan samfunnet definerer en, jo mer åpen er man for andre erfaringer og blikk på samfunnet. Vi tvinger fram energier og skaper spenningsfelt mellom det lekne, det erotiske og det absurde, forklarer han.

Eivind Linn og Magnus Myhr er begge utdannet i samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo og har medvirket i en rekke forestillinger. Myhr har tidigere blant annet danset i «Triptikon», en forstilling om det kompliserte forholdet mellom homofili og religion.

Denne teksten er opprinnelig skrevet for Blikk.

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER