Martin Taxt. Foto: Leikny Havik Skjærseth

Martin Taxt ny daglig leder i Verdensteatret

Det melder Verdensteatret i en pressemelding

Stiftelsen Verdensteatret har ansatt Martin Taxt som ny daglig leder fra 1. juni 2022. Taxt har en utøvende master fra Norges Musikkhøgskole, er aktiv tubaist og komponist, og driver også plateselskapet SOFA Music. Han kommer fra stillingen som produsent for Trondheim Jazzorkester. Taxt har vært en del av Verdensteatrets kunsteriske team siden i 2013, og har bidratt som komponist og aktør på scenen i forestillingene Broen over Gjørme (2014), HANNAH (2017) og Trust me tomorrow (2020). Som daglig leder vil Taxt arbeide med booking, nettverksarbeid og daglig drift av organisasjonen i tett dialog med kompaniets kunstnere. 
 
– Det er med stor ydmykhet jeg tar fatt på arbeidet som daglig leder i Verdensteatret. I 2013 ble jeg en del av produksjonen som skulle ende i forestillingen ‘Broen over Gjørme’. Dette var også den siste forestillingen med VTs grunnlegger Lisbeth Bodd. De siste årene med Lisbeth var intense og lærerike. Hennes ukuelige ståpåvilje for den smale kunsten er noe jeg ønsker å ta med meg videre når jeg tar fatt på oppgaven. Verdensteatret anno 2022 er en svært spennende samling kunstnere og jeg gleder meg stort til å se hva vi kan utrette sammen i årene som kommer. De store sceniske produksjonene vil fortsatt være hovedåren i Verdensteatrets kunstnerskap, men hybridinstallasjoner, performancer, konserter og utstillinger vil også være viktige kunstneriske output.
– Vi har lenge ønsket å få et tydeligere skille mellom det kunstneriske og det administrative arbeidet i kollektivet og ansettelsen av Martin Taxt er et ledd i denne omstruktureringen. Vi ser en stor nødvendighet for å ha en person som fronter Verdensteatret utad og i større grad kan fokusere på det strategiske og politiske arbeidet som kreves fra et moderne scenekunstkompani. Martin skal fungere både som produsent og sparringspartner for det kommende kunstneriske arbeidet, som kommunikasjonsansvarlig og øverste administrative leder. Vi gleder oss til denne forandringen som vil gi oss mer rom til å jobbe med kunsten, uttaler Verdensteatret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER