Kai Johnsen Foto: Foto: Siv Svendsen

Lollike får støtte fra Dramatikkens Hus

– Jeg stiller meg forstående til og svært interessert i ditt Manifestprosjekt, skriver Kai Johnsen i en støttemelding til den danske regissøren og dramatikeren.

I desember i fjor inviterte Akademi for Scenekunst/ Høgskolen i Østfold i samarbeid med Dramatikkens hus arrangerer til symposiet "Challenges for the New Theatre Artist", som ble arrangert i helgen. Til å samtale om kunstens fremtidige vilkår var blant andre Christian Lollike invitert. Han avlyste etter forrige ukes medioppslag om planene hans om å lage en oppsetning basert på Anders Behring Breiviks manifest.
 

Kunstnerisk leder for Dramatikkens Hus, Kai Johnsen, støtter Christian Lollike i en åpen e-post som Scenekunst.no gjengir her.

E-post fra Kai Johnsen til Christian Lollike den 23. januar kl 9.59:

Kjære Christian Lollike,

Jeg håper alt står bra til!

Synd du ikke kunne delta på vårt symposium Challenges for the New Theatre Artist (som gikk fint tror jeg) her på Dramatikkens hus i helgen – men gitt det oppstyret ditt  prosjekt har medført – har jeg den aller største forståelse for at du til slutt måtte melde avbud.

Nå bare noen korte ord:

Jeg stiller meg forstående til og svært interessert i ditt Manifestprosjekt.

Jeg har selv på ulike arenaer prøvd å problematisere behovet for kunstnerisk undersøkelse av hele problemstillingen.

De reaksjonene (når bla. norske teatersjefer og generalsekretærer i dramatikerforbund ønsker å undergrave/stanse ditt prosjekt!) du har møtt styrker meg bare i troen på viktigheten av et slikt prosjekt.

Kan jeg personlig, eller Dramatikkens hus, på noen måte støtte deg – så nøl ikke med å ta kontakt.

Og, hvis du er interessert: jeg innleder svært gjerne en dialog med deg ift hvorvidt Dramatikkens hus på noen måte kan delta i prosjektet som noen form for samprodusent og/eller invitasjon til gjestespill her på Dramatikkens hus.

Jeg ønsker deg alt godt, og ville se frem til å treffe deg ved en mulig anledning:

Kai Johnsen
Kunstnerisk leder for utviklingsavdelingen
Dramatikkens hus
 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER