Line Rosvoll. Foto: Kristin von Hirsch.

Line Rosvoll ny kunstnerisk leder på Dramatikkens hus

Line Rosvoll (46) blir ny kunstnerisk toppsjef for Dramatikkens hus, i følge en pressemelding som skal være sendt ut i dag. Rosvoll kommer fra stillingen som utviklingskonsulent samme sted.

Styret i Dramatikkens hus valgte høsten 2013 å gå for en ny organisasjonsmodell hvor huset skal ledes av én kunstnerisk leder. I dag er det klart at det er Line Rosvoll som får jobben, skriver Dramatikerforbundet og Dramatikkens hus på sine hjemmesider, der de siterer en pressemelding som skal være sendt ut fra Kulturmeglerne i dag.

Under seg vil Rosvoll i følge den nye modellen få en administrativ leder og en utviklingsansvarlig.

Line Rosvoll har et femtitalls teateroppsetninger bak seg, et bredt nettverk innen norsk teater og lang erfaring i utvikling av ny norsk dramatikk.

– I Line Rosvoll får vi en kunstnerisk leder som nyter stor respekt på scenekunstfeltet. Hun har lang og bred erfaring i utvikling av ny norsk dramatikk både som regissør, dramaturg, og ikke minst som tidligere leder av Dramatikkfestivalen.  Rosvoll har hatt stillingen som kunstnerisk utviklingskonsulent på Dramatikkens Hus det siste året og valget av henne som leder er et signal om at styret ønsker en kontinuitet i arbeidet med å etablere huset som en ressurs for norsk teater og scenekunst, sier Monica Borracco, som er styreleder ved Dramatikkens hus, i pressemeldingen.

– Rosvoll er kjent for sin gode kunstneriske teft og  evne til å skape tillit i kunstneriske prosesser.  Vi er overbevist om at hun er den rette person til å løfte frem talent og tekster som bidrar til å berike norsk dramatikk og scenekunst i årene fremover, sier Borracco.

Rosvoll har jobbet både ved institusjonsteatre, NRK Radioteatret og i frigruppefeltet i Norge. Hun ledet Norsk Dramatikkfestival fra 1998 til 2004. Om å lede Dramatikkens hus uttaler hun:

– Dramatikkens hus er scenekunstfeltets eget hus, et felles prøverom og utviklingsarena for ny norsk scenetekst. Jeg har et  dypt dedikert ønske om å arbeide for og med utformingen av det fremtidige Dramatikkens hus og er svært glad for å få muligheten til å påta meg denne utfordrende oppgaven.  Norsk dramatikk og utvikling av scenetekst er noe jeg virkelig brenner for.
 

I prosessen har styret ved Dramatikkens hus hatt bistand fra rådgiverfirmaet Assessit.

Ansettelsen bifalles av teatersjef ved Det Norske Teatret Erik Ulfsby, som er sitert på at han ser fram til godt samarbeid med Line Rosvoll i årene som kommer.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER