Rickard Borgström og Pipaluk Lind. Foto: Nuuk nordisk kulturfestival

Kurator Rickard Borgström til Nuuk nordisk kulturfestival 2017

Rickard Borgström og Pipaluk Lind skal kuratere Nuuk nordisk kulturfestival 2017.

Kurator Rickard Borgström og den grønlandske performancedesigneren Pipaluk Lind skal sammen stå bak festivalen Nuuk nordisk kulturfestival på Grønland i 2017, i følge en pressemelding.

Borgström var inntil november i fjor kunstnerisk leder for Tou Scene i Stavanger, da han ble løst fra sin stilling, noe som skapte debatt både i og utenfor Stavanger. Senere har han senere drevet prosjektet IMIR/RIMI Scenekunst i samme by i samarbeid med kunstnerne Iver Findlay og Marit Sandsmark, som også står bak scenekunstkompaniet Findlay/Sandsmark.

Før det har Borgström erfaring som kurator og prosjektleder i flere nordiske land samt fra Tyskland. Han har blant annet kuratert scenekunstprogram for Inkonst i Malmö og for teaterfestivalene Bastard og Stamsund i Norge.

Pipaluk Lind er performancedesigner født i Tromsø og har bakgrunn blant annet som prosjektansvarlig for Grønland i Tivoli i København. Hun bor nå på Grønland der hun driver sitt eget produksjonsfirma under navnet Nippappoq.

Duoen begynner arbeidet med Nuuk nordisk kulturfestival 2017  i september i år.

Sist festivalen ble arrangert, var i 2015. Da inneholdt programmet blant annet fortellerteater, dans og elektronisk musikk.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER