Ipek D. Mehlum. Foto: Dag Jenssen

Ipek D. Mehlum mottar Gammleng-prisen

Ipek D. Mehlum mottar Gammeleng-prisen fra Fond for utøvende kunstnere. Det melder Teater Manu i en pressemelding. Mehlum er den første døve som mottar prisen.

Fond for utøvende kunstnere har valgt å tildele skuespiller Ipek D. Mehlum fra Teater Manu Rolf Gammleng- prisen i kategorien Skuespiller for 2022. Prisbeløpet er kr. 50.000.

Creo, Gramart, Norsk Artistforbund, Nora, FONO, IFPI Norge, Norske Dansekunstnere og Norsk Skuespillerforbund har foreslått kandidater til prisene.

Det er styrets ønske at denne prisen hvert år skal deles ut til utøvende kunstnere som «på en fortjenstfull måte har bidratt til innspilling av grammofonplater eller i sceneopptredener».

Da Ipek fikk beskjed om at hun fikk prisen, trodde hun først at den var sendt til feil person.

“Men jeg fikk bekreftet at det var jeg som fikk prisen. Jeg ble helt overveldet og veldig rørt. At de valgte meg blant alle de dyktige skuespillerne, er en stor anerkjennelse. Samtidig gikk det opp for meg at jeg har jobbet hardt i 25 år, så jeg er takknemlig for å bli tildelt denne utmerkete prisen.”

Ipek D. Mehlum er født i Tyrkia i 1974, og flyttet til Norge i 1989. Hun debuterte som skuespiller på Teater Manu i 1999. Underveis har Ipek utdannet seg ved Nordic Black Theatre. Siden den gang har hun spilt på flere teatre, både nasjonalt og internasjonalt, og er godt kjent i teaterverdenen. Ipek er for tiden ansatt ved Teater Manu. Hun er også den første døve som mottar Rolf Gammleng-prisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER