Camilla Myhre og Caroline W. Nesse

Høstlig prisdryss

Dansekunstnerne Camilla Myhre og Caroline Wahlström Nesse (bildet) fikk i går Danseinformasjonens ærespris, utdelt av kulturminister Hadia Tajik. Dramatiker Tale Næss har fått Dramatikerforbundets pris «Håndtrykket» for sitt arbeid med Propellen Teater i Trondheim.

Dramatiker og propell Tale Næss mottar Norsk Dramatikerforbunds pris «Håndtrykket» for sitt arbeid med å utvikle Propellen Teater i Trondheim til en viktig arena for dramatikk i Norge. Prisen deles ut til personer, teatre eller institusjoner som har gjort en betydelig innsats for norsk dramatikk gjennom faglig eller kunstnerisk arbeid.

 

I sin begrunnelse for tildelingen trekker Norsk Dramatikerforbunds leder Monica Boracco frem Propellen Teaters evne til å stille spørsmål omkring hva dramatikk egentlig er. Tale Næss fremheves som Propellens lederskikkelse. Dramatikerforbundet legger vekt på hvordan hun har klart å skape en arena for utprøving av begreper, blant annet knyttet til sjangeren monlog og begrepet scenisk handling.

 

– Tale Næss er en sjelden sterk kombinasjon av skarpt intellekt og menneskelig varme, hun har en tydelig stemme som dramatiker, og er meget godt orientert både kunstnerisk og politisk. Hun er en samlende person med et stort kontaktnett og en spesiell evne til å koble sammen de rette menneskene, sier leder i Dramatikerforbundet, Monica Boracco. 

Camilla Myhre og Caroline Wahlström Nesse er dansekunstnere og gründere av Rom for Dans og Skolen for Samtidsdans. Der har unike prosjekter sett dagens lys, som Isadora og Bære, begge forestillinger hvor profesjonelle dansere danser sammen med barn og ungdom og fjorårets KROM (kropp i rom), hvor elevene i Osloskolen jobbet tverrkunstnerisk med uttrykk som kropp, rom, og bevegelse.

– Myhre og Nesse mottar Danseinformasjonens ærespris midt i karrieren, ikke når den er på hell, uttaler daglig leder i Danseinformasjonen, Randi Urdal. – De anerkjennes for sitt kunstfaglige ståsted, sitt nyskapende arbeid og for at de alltid har vært visjonære og modige innenfor dansekunsten. Når de har sett at ”noe” manglet, har de spurt: Hva kan vi gjøre? Deretter har de først forsket, så handlet.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER