Birgitte Strid Foto: Foto: Nordland Teater

Her er Nordland Teaters nye sjef

Avgjørelsen var enstemmig da styret ved Nordland Teater vedtok å ansette Birgitte Strid (37) fra Oslo som ny teatersjef etter Reidar Sørensen.

— Jeg gleder meg til å lede det kunstneriske arbeidet ved Nordland Teater og til å bosette meg i landsdelen, sier Birgitte Strid i en pressemelding. Strid var en av totalt 11 søkere til jobben, og en av de tre kvinnene som søkte.

Strid er utdannet regissør ved Rose Bruford College i London, og er høgskolekandidat i drama og teaterkommunikasjon fra Høgskolen i Oslo. For tiden følger hun et masterstudie tilknyttet The Shakespeare Institute i Stratford upon Avon.

Dette er ikke Strids første lederjobb innen teaterverdenen. Etter endt utdannelse i London etablerte hun for 12 år siden sitt eget teaterkompani Oberon Teater. Hun har også regissert for andre frie grupper og for private teater, i tillegg for blant annet Rogaland Teater, Haugesund Teater og Teater Ibsen. Hun er dessuten styremedlem i Norsk Sceneinstruktørforening.

Styreleder Bjørg Simonsen uttrykker stor tilfredshet ved å ha knyttet til seg en så kompetent person som Birgitte Strid til teatret.

–Jeg ser fram til at teatret skal nyte godt av hennes scenekunstfaglige kompetanse og kunstfaglige forståelse, samt hennes relevante erfaring innen teaterledelse og teaterproduksjoner, sier Simonsen. Hun har også overbevist oss om sine gode lederegenskaper, og at hun er den riktige til å lede teatret inn i en spennende og utfordrende framtid.

Birgitte Strid tiltrer teatersjefstillingen 1.januar 2013. Samtidig går Reidar Sørensen av som teatersjef etter 5 år i stillingen.  

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER