Håkon Berge. foto: nrk.no

Håkon Berge slutter i KSO

Håkon Berge har sagt opp som administrerende direktør i Kristiansand Symfoniorkester. -Drømmen er å leve av å være kunstner igjen, sier han til Fædrelandsvennen. Berge er musikalsk ansvarlig for musikalen Evita i Kilden i februar.

Håkon Berges fireårige åremålsstilling som KSO-direktør går ut i april, og han har altså nå valgt å si opp før tiden og ikke ta imot tilbud fra styre og direktør om et nytt åremål. I følge hans uttalelser til avisen Fædrelandsvennen har avgangen lite eller ingen ting med høstens debatter, blant annet med KSOs sjefdirigent rundt kunstnerisk ledelse av orkesteret, å gjøre.

Berge har spilt en sentral rolle i sammenslåingen av Agder Teater og Opera Sør, som var ett av premissene for kulturhuset Kilden. Kristiansand Symfoniorkester har også i samme periode vokst fra 48 til 70 musikere.

Nå vender han altså tilbake til virksomheten som komponist og produsent. – Drømmen er å leve av det å være kunstner igjen, sier han til Fædrelandsvennen.

I Kildens vårprogram for 2013 er både direktøren for huset og administrerende direktør for orkesteret involvert som kunstnere i hver sin produksjon. Bentein Baardson har regi på Holbergs Den Stundesløse som hadde premiere nå i januar, og Berge er musikalsk ansvarlig for musikalen Evita i februar.

Begge er selvsagt fullt kompetente til dette, og i teatersjefstillinger ligger ubetalte regioppgaver ofte i kontrakten. Men Kilden har en teatersjef, Ingrid Forthun, og etter høstens debatt om kunstneriske lederstrukturer framsto dette i første omgang som et litt underlig trekk. Men nå kommer Berge altså på visitt i februar uten administrativ portefølje.

Håkon Berge etterlater seg også prosjektet Kilden Dialog, som lager samarbeidsprosjekter med lokale aktører etter modell fra britiske community projects.

Publikumstallene i KSO har økt med Berge ved roret. I Kilden totalt har det kommet dobbelt så mange som det man på forhånd anslo da Berge sammen med direktør Bentein Baardson, teatersjef Ingrid Forthun og Opera Sør-sjef Frøydis Lind skulle slå tre organisasjoner sammen til én. 205 000 mennesker besøkte Kilden i 2012. Tallene er ennå ikke brutt ned og fordelt på orkester, teater og opera.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER