Den Nationale Scene i Bergen (DNS)

Haaland frir til frie grupper

Bergenske friteater-grupper skal konkurrere om lån av Lille Scene på DNS.

— Vi ønsker å etablere et samarbeid med det frie scenekunstmiljøet i Bergen. Nå har vi funnet en periode som er ledig på Lille Scene, og inviterer derfor det frie teatermiljøet til å sende inn forslag til oss om prosjekter de kan bidra med, forklarte Agnete G. Haaland, teatersjef ved Den Nationale Scene (DNS) til Bergens Tidende tidligere i høst.

Tore Vagn Lid, kunstnerisk leder i Transiteatret, var i utgangspunktet positiv til DNS-invitasjonen, men lurer på hvem som skal betale for produksjonen.

– Ja, dette høres jo i prinsippet inviterende ut, og er noe ikke minst DNS selv vil kunne få glede av. Transiteatret samarbeidet for eksempel med hell med tidligere DNS-sjef Morten Borgersen på lignende vilkår. Når det er sagt – kostnaden med en produksjon ligger jo i lønninger til skuespillere og andre i de frie gruppene. Spørsmålet blir hvor dette skal produseres, og hvem som betaler for produksjonen, som ofte tar fra to til fire måneder. Derfor er dette i stor grad noe DNS får glede av. De får avlastning av egne skuespillere, og det kan tilføre DNS inspirasjon og muligheter.

Agnete G. Haaland bekrefter til BT at DNS ikke vil finansiere produksjoner som tilbys visningsplass på Lille Scene.

— Produksjonen betaler vi ikke for. Jeg tipper at dette blir produksjoner som allerede er i utvikling. Gruppene vil da også eie sine produksjoner etterpå. Jeg skulle ønske vi hadde midler til produksjonene, men det har vi dessverre ikke, sier hun.

Les hele artikkelen om DNS' prosjekt og miljøets reaksjoner her.

Scenekunst.no gjengir her Den Nationale Scenes invitasjon til det frie scenekunstmiljøet:

DNS ønsker samarbeid med det frie scenekunstmiljøet i Bergen!

Den Nationale Scene inviterer til samarbeid med det frie scenekunstmiljøet i Bergen.

Er du eller dere i gang med å lage en forestilling som kan være aktuell å spille på Lille Scene høsten 2012? I så fall send inn en prosjektbeskrivelse til oss – så velger vi ut et eller flere scenekunstprosjekt som vil inngå i repertoaret på DNS. Vi tilbyr Lille Scene på DNS i hele uke 44 og uke 45, hvor vi stiller sceneteknisk bemanning til rådighet etter nærmere avtale. Billettene selges av DNS og inntektene fordeles 50/50 mellom DNS og den eller de gruppene som velges ut. DNS markedsfører forestillingen sammen med det øvrige repertoaret i   annonser og på sin hjemmeside.

Spørsmål kan rettes til dramaturg Solrun Toft Iversen solrun@dns.no

Søknadsfrist: 1. februar 2012
Med vennlig hilsen
Agnete Haaland
Teatersjef DNS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER