Superglad Foto: Foto: Hege Haagenrud

Gullsekken 2012

33 produksjoner og 20 skoler er nominerte til Den kulturelle skolesekkens egen pris på 100 000 kroner. Hege Haagenruds Superglad er blant de nominerte.

Gullsekken er en årlig prisutdeling knyttet til Den kulturelle skolesekken, den nasjonale satsingen som skal gi elever i norske skoler møter med profesjonell kunst og kultur. Én skole og én produksjon vinner hver sin pris. Vinnerne blir kåret av en fagjury.

Juryen ledes av Vera Micaelsen, og vinnerne i hver klasse får 100 000 kulturkroner. Gullsekken blir delt ut i Lillestrøm 17. april.

Det er nominert ni produksjoner i kategorien scenekunst, sju innen musikk og fem i kategorien "kunstarter i samspill".  Scenekunst er med dette den største enkeltkategorien. Her kan du se hele listen over alle de nominerte (pdf).

Superdamer
Blant årets nominerte innen scenekunst er Superglad av Hege Haagenrud og Superwoman av Fjørtoft produksjoner. Superglad spilles på Dansens Hus i Oslo til helgen.

Mangfold og bredde
Produksjonene fordeler seg ganske jevnt på de forskjellige kunst- og kulturuttrykkene, og skolene representerer hele landet. Nominasjonsprosessen er demokratisk: Alle kan komme med forslag i første omgang. Deretter velger fylkeskommunene, de såkalte 100-prosent-kommunene samt nasjonale aktører i DKS ut to kandidater hver. Av disse velger juryen ut fire finalister før de til slutt kårer vinnerne.

– Det er tydelig at norske barn har mange og rike kulturelle møter gjennom skolesekken. Når vi ser gjennom alle nominasjonene, viser det et stort mangfold av spennende og interessante arbeider. Det er også gledelig at det er så mange skoler som er nominert for sitt gode arbeid med kunst og kultur. Det gjør naturlig nok arbeidet med å velge vinnere enda vanskeligere, men det er jo bare flott, sier juryleder Vera Micaelsen.

Kollaps vant i fjor
I fjor var det teaterkompaniet New International Encounter som stakk av med Gullsekken for beste produksjon. "Kollaps/Everything Falls Apart" handler om to gutter som blir smuglet fra Øst-Europa til England for å få et bedre liv.

– Den Kulturelle Skolesekken har vært fullstendig avgjørende for vår utvikling. Muligheten det har gitt for kontinuitet har vært en fantastisk gave til oss som kompani, sier kunstnerisk leder Kjell Moberg i NIE i en pressemelding.

Det er et krav til vinneren at pengene fra Gullsekken skal investeres i videreutvikling av kulturuttrykket.

Se Superglad her:

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER