Dans og distanse

Festspillene i Nord-Norge var preget av et variert program både innen- og utendørs, men det kunne godt vært mer omfattende.

Overflødige festspill

Årets teaterprogram illustrerer at Festspillenes problemer er flere og større enn langtidsvirkningene av pandemien.

– En gullalder for norsk skuespillerkunst

I går ble de nominerte til Heddaprisen for 2022 offentliggjort. Talsmannen for juryen sier vi er inne i en gullalder for norsk skuespillerkunst.

Heddanominasjonene 2022

Heddanominasjonene for 2022 er lansert. Det er flere nye kategorier og flere nominerte, og juryen har valgt forestillinger fra de siste to årene på grunn av pandemien.

Fra dystopi til sirkus

Dobbeltforestillingen Mellomland er full av et suggererende kunstnerisk overskudd, men sammenstillingen av to koreografier er overflødig.  

Fiksjonseksplosjon og språkets (u)mulighetsrom

Anette Therese Pettersen og Runa Borch Skolsegs andre reisebrev fra Kunstenfestivaldesarts i Brüssel handler om språk, politikk og ekstatiske scenekunstopplevelser.

«Kunst» eller ikkje – fantastisk dans og spel

“Inga Myhr og Sigrid Stubsveen gav oss ei uvanleg oppleving – som det verkeleg skein av – på Riksscena den 13. mai.” Professor emeritus tenker høyt om folkedans og kunst i dette innlegget.

Nominerte til Årets kritikk 2021/2022

Tre tekster er nominert til årets beste kritiske tekst innenfor feltet teater, musikk eller dans. Vinneren blir annonsert under Festspillene i Bergen torsdag 26. mai, og får et reisestipend på 15 000 kroner. Det melder Norsk kritikerlag i en pressemelding.

Flytende samspill

Set of sets utforsker samarbeidets potensial gjennom et hypnotisk og dynamisk kroppslig arbeid som utfordrer tid og tyngdekraft.

Bestemorhypotesen

“Dronninger” er en hyllest til den voksne kvinnen i dansen, en hyllest som kunne vært enda mer kraftfull.

Når den evige presidenten ikke ser deg

Når det ideologiske overhodet er fjernet fra koreografien, er det menneskene som står igjen.

Slapp-stick

I “Revenge of the Lawn” skal vi snuble inn gressplenens lunefulle univers, men den nostalgiske trippen tilbake til slapstickens gullalder er tolket alt for bokstavelig.

Publikum på prøve

Mye står på spill i møtet mellom publikum og utøver under Multiplié dansefestival 2022. Her blir publikum utfordret, avkledd og glemt.

– Alt må flyte

Den nye teatersjefen på BIT Teatergarasjen synes det er forfriskende å bli bedre kjent med Bergen og den nordiske regionen.

I gummislangenes land

Det skal mer til enn morsomme objekter for å lage spennende scenekunst for barn.

SISTE SAKER