enquete

Fire om Scenekunst.no

SCENEKUNST.NO: I disse dager diskuterer organisasjonene som driver Scenekunst.no, hvordan samarbeidet deres om siden skal videreføres. I den anledning har vi invitert fire scenekunstnere til å si sin mening om nettsiden. Kommentarfeltet er åpent for flere ideer!

I disse dager skal de syv organisasjonene på scenekunstfeltet som finansierer Scenekunst.no, diskutere i hvilken form samarbeidet mellom dem om Scenekunst.no skal videreføres. I den forbindelse ønsker redaksjonen seg også å få noen blikk utenfra. Vi har derfor spurt fire scenekunstnere om å svare på to spørsmål:

1.Hva er Scenekunst.nos viktigste funksjon?

2.Er det noe du savner på Scenekunst.no i dag?

Brynjar Åbel Bandlien, dansekunstner

1.Scenekunst.nos viktigste funksjon er at den øker bevisstheten rundt scenekunsten i Norge gjennom forhåndsomtaler, anmeldelser og debattinnlegg. Scenekunst.no har en fri stemme, hever diskursen i scenekunstfeltet og er med på å kontekstualisere norsk scenekunst.

2.Hvis det er noe som kan savnes på Scenekunst.no pr. i dag, så er vel det kanskje en kobling til scenekunst internasjonalt. Ingen er en øy, og norsk scenekunst trenger å måle seg med arbeid, diskurs og meningsutveksling fra andre scenekunstfelt i Europa. Dette vil ytterligere kontekstualisere feltet og tilføre en større tenkning rundt scenekunsten i Norge 2015.

 

 Victoria Meirik,
regissør og leder Norsk Dramatikkfestival

 

 

 

1. Oppdateringer rundt virksomheter rundt i landet, av kollegaers arbeid og oppfølging av svært viktige kunstneriske og politiske debatter. Det er et forum hvor kunstnere kan komme i kontakt med hverandre umiddelbart gjennom rask respons og oppfølging i debatter.

2. Flere intervjuer med medarbeidere, skuespillere, regissører, produsenter, scenografer i en teaterproduksjon før og etter en produksjon. Om blant annet form og temaer i en produksjon.
 Jørgen Knudsen,
kunstnerisk leder for Dansefestival Barents og medlem av den tidligere scenekunstgruppa Baktruppen.

1: Omtaler av kvalifiserte kritikere, nyheter, dristige meninger og kritiske spørsmål
At det kan linkes til sosiale nettverk og sendes rundt og kommenters er et pluss, og skaper en dynamikk. For meg som bor i nord er Scenekunst.no en måte å få et forhold til enkelte kunstnere, kompanier og forestillinger som jeg ellers ikke har muligheten til å se pga lange avstander. Dog skal det allikevel nevnes at det frie feltet generelt, og arbeider som har sterkere understrøminger mot noe annet og som ikke er klassisk «scenekunst" helt klart er underepresentert.

                                                                  2: Et forsøk på å vise større deler scenekunstfeltet.Matilde Holdhus,
leder for dramaturgiatet Dramatikkens hus, tidligere dramaturg Trøndelag Teater

1: Scenekunst.no har mange funksjoner, og det er kanskje det som også er den viktigste med siden. Altså bredden i det som tilbys. At man både kan lese anmeldelser, lengre fagartikler eller opphetede debatter på siden, gjør scenekunst.no til et spennende sted å besøke.

2: Det er ikke noe spesifikt jeg savner egentlig, selv om man alltid ønsker seg mer av alt. Man kunne jo også spurt seg, i disse virale tider, om man skulle åpnet opp for en brukerbestemt innholdsflate på siden, eller kanskje på deler av den. At det kunne vært lettere få legge ut anmeldelser eller fagartikler der for eksempel. Jeg vet ikke hvordan dette skulle fungert i praksis, men ja, kanskje mer anarki?


 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER