Minnestipend til fiolinist Ludvig Gudim

I forbindelse med finalekonserten i Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris 2016 i Olavshallen i Trondheim torsdag 1. desember, ble Finn Audun Oftedal Minnestipend delt ut til 17 år gamle Ludvig Gudim fra Oslo. Gudim ble samtidig nummer to etter finalekonserten.

Stipendet, som er på 20 000 kroner, går til beste norske deltaker i konkurransens finalerunder. Prisen forvaltes av Trondheim Symfoniorkester, og det er i år første gang stipendet deles ut.

Ludvig Gudim. Foto:
Ludvig Gudim. Foto: TSO

Ludvig Gudim (f. 1999) er elev ved Barratt Due Musikkinstitutt fra 2007 og ved Itzhak Perlman Music Program i New York fra 2013. Han ble kåret til årets musiker i Ungdommens Musikkmesterskap i 2014 og var vinner av NRKs Virtuos og Den Norske Solistpris i 2016. Han har allerede vært solist med de store norske orkestrene.

Finn Audun Oftedal var dirigent og kunstnerisk leder for Trondheim Symfoniorkester fra 1950 til 1981. Han innstiftet Prinsesse Astrid musikkpris i 1953 som en nasjonal konkurranse for unge norske utøvere og driftet den i mange år. I tillegg til at stipendet deles ut til hans minne, er intensjonen å bevare noe av den norske profilen i en konkurranse som i de senere år har gått i en internasjonal retning. Stipendet skal fungere som en oppfordring og støtte til et ungt norsk musikktalent på veien mot en internasjonal karriere.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER