KHIO taket

Festival og verksteder om performative strategier i Norden

I dag åpner Oslo International Acting Festival. Årets festival fokuserer på særpregede nordiske scenekunstuttrykk. – Vi vil være et faglig møtested, ikke først og fremst en teaterhøyskolefestival,  sier primus motor Øystein Stene.

Årets festivalprogram kretser rundt nordiske scenekunstpedagoger som har skapt skole eller tradisjon med sine performative strategier.

 

-Tenk på Odin Teatrets sterke nordiske røtter, eller Gjert Malmgren i Göteborg, som har utviklet sin egen gren av bevegelsestradisjonen etter Rudolf Laban, sier Stene.

 

Festivalen består av konferanser og debatter på formiddagen, verksteder på ettermiddagen og aktiviteter på flere av kveldene. Siste helg skal noen av deltakerne sammen med dramatikere og regissører lage stuntteater basert på nyhetsbildet de siste 48 timene.

 

Blant verkstedlederne er Carolina Pizarro fra Odin Teatret som skal arbeide med fysiske og vokale teknikker og Per Nordin som underviser i  Yat-teknikk – en bevegelsesteknikk utviklet av Gjert Malmgren. Karmenlara Ely og Camilla Eeg-Tverbakk fra Akademi for scenekunst skal gi verksted i materielle strategier for utøvere, den finske forskeren Ville Sandqvist snakker om tanke og følelser i fysiske uttrykk, og Gianluca Iumiento skal undervise om interaksjonsteknikk  og romlige strategier for skuespill. Tore Vagn Lid holder også en dag for alle deltakere om skuespill i nye dramaturgiske rammer.

 

Oslo International Acting Festival arrangeres av Teaterhøgskolen og Skuespillersenteret og samarbeider med Dramatikkens hus, Akademi for Scenekunst ved Høgskolen i Østfold, Westerdals, Mediefabrikken i Akershus, Det multinorske og Grotowski-instituttet i Wroclaw i Polen gjennom det bilaterale kulturprogrammet i EØS. 

 

-Vi ønsker bevisst en blanding av studenter og profesjonelle som deltakere. Målet er å utveksle performative strategier og diskutere ferdigheter, sier Øystein Stene. 

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER