Folketeateret. Foto fra scenekvelder.no

Etablerer privat produksjonsfond

OBOS og Eiendomsspar bygger opp et privat produksjonsfond ved Folketeateret. Fondet skal tilby risikokapital til produsenter som ønsker å sette opp større musikaler og show på teatret.

OBOS og Eiendomsspar har sagt ja til å være med på å bygge opp Folketeaterets produksjonsfond.

– Dersom vi skal få en kontinuitet i driften av et scenehus som Folketeatret er det maktpåliggende at private produsenter får tilgang på risikokapital. Det vil de gjøre nå, sier Knud Dahl, direktør ved Folketeateret i en pressemelding.

Gjennom å tilby risikokapital til produsenter som ønsker å sette opp større musikaler og show på Folketeateret skal Folketeaterets produksjonsfond bidra til å sikre kontinuitet og muliggjøre langsiktig planlegging av repertoar på teatret. Fondets midler skal også kunne brukes til å betale forskudd på rettigheter, for å sikre tilgang til relevante forestillinger for fremtiden. Fondet blir i første omgang tilført 6 millioner, med en intensjon om ytterligere 6 millioner i løpet av 6 år, slik at samlet innskutt kapital i fondet skal nå 12 millioner.

Den enkelte oppsetning kan søke om risikokapital opp til kr. 2 000 000,-. Det forutsettes at oppsetninger som søker fondet har et realistisk publikumspotensial på minimum 30 000 publikummere over en sesong. Det er også en forutsetning at det ved overskudd på oppsetningen vil bli betalt ut en avkastning til fondet i tillegg til at innskutt kapital tilbakebetales.

Christian Ringnes, administrerende direktør i Eiendomsspar, sier i samme pressemelding at han håper fondet kan være til inspirasjon for Oslo kommune og andre.

– Vi vet at risikokapital er en mangelvare dersom kulturnæringene skal utvikles til bærekraftige virksomheter i denne byen og kan ikke ta ansvar for dette alene, uttaler Ringnes.

Konsernsjef Martin Mæland i OBOS framholder at fondet i tillegg til å skape kulturtilbud til OBOS' medlemmer, vil bidra til byliv på og rundt Youngstorget.

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER