Elisabeth E. Hansen

Elisabeth Egseth Hansen blir ny sjef på Trøndelag Teater

Styret ved Trøndelag Teater har enstemmig ansatt Elisabeth Egseth Hansen som ny teatersjef fra 2019. Det melder teatret i en pressemelding.

Elisabeth Egseth Hansen vil overta jobben etter Kristian Seltun 1. januar 2019.

Hansen har jobbet som dramaturg ved Trøndelag Teater siden 2012. Hun er født og oppvokst i Trondheim.

Elisabeth Egseth Hansen er kunstfaglig utdannet innen estetikk og visuell kommunikasjon og er cand.philol i filmvitenskap fra NTNU og Universitetet i København (2001). Hun har også deltatt i det offentlig initierte lederutviklingsprogrammet ”Kunstens kvinner” (2012).

Etter endt utdanning har Elisabeth Egseth Hansen virket som kurator, konsulent, produsent og dramaturg.

Hun har jobbet både som  produsent- og informasjonsansvarlig (2001 – 2002) og som kunstnerisk og daglig leder (2004-2005) ved Teaterhuset Avant Garden. Hun har vært konsulent i Danse- og Teatersentrum (2003), daværende interesseorganisasjon for det frie scenekunstmiljøet.

I perioden 2005 – 2006 var Hansen kunstnerisk koordinator/dramaturg for det norsk-iranske dansekompaniet Impure Company.

2008 – 2011 var Hansen scenekunstkonsulent i Norsk kulturråd, en stilling som er blitt omtalt som «teatersjefen for det frie scenekunstmiljøet».  I inneværende år har Hansen vært medlem av  ekspertpanelet i forbindelse med Kulturdepartementets periodiske evalueringer av teatre og orkestre.

RELATERTE ARTIKLER +
KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER