Egil Bjørnsen skal lede Udviklingsplatformen for Scenekunst i Danmark

“Udviklingsplatformen for scenekunst” ble etablert i september 2015. Det overordnede formålet med plattformen er å bidra til å utvikle dansk fri scenekunst, prosjektstøttede teatre og mindre etablerte teatre og skape et mer dynamisk, kvalifisert og mangfoldig scenekunstmiljø. Arbeidet skal skje i dialog med nasjonale og internasjonale aktører.

Det danske Statens Kunstfonds prosjektstøtteudvalg for scenekunst og Bikubenfonden vil bidra med samme økonomiske andel til plattformen, som i første omgang opprettes for fire år.

Styret for Udviklingsplatformen offentliggjorde i dag at Egil Bjørnsen har fått stillingen som leder, i konkurranse med 40 søkere.

Egil Bjørnsen er i dag førsteamanuensis ved Høgskolen i Telemark og har tidligere hatt forskerstillinger ved universitetene i Agder og Tromsø. Han er utdannet cand. merc. fra BI og har mastergrad i  europeisk kulturpolitikk og doktorgrad fra University of Warwick i England, der han også arbeidet i flere år, blant annet som faglig leder for masterkurset i European Cultural Policy and Management. Han har før det erfaring blant annet fra Nationaltheatret og British Council. Phd-avhandlingen omhandlet Den kulturelle skolesekken.

Bjørnsen har det siste året bodd i Danmark og arbeidet på HiT derfra. Han begynner i stillingen på deltid umiddelbart og starter i full tid som leder 1. juni.

Udviklingsplatformen for Scenekunst har en årlig bevilgning på 3 millioner DKK i 2016-2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER