Edward Gardner og Bergen Filharmoniske Orkester fornyer samarbeidet

Edward Gardner, sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester siden oktober 2015, har fornyet sin kontrakt med orkesteret. Den nye kontrakten trer i kraft 1. august 2018 for en treårsperiode. «Vi er umåtelig stolte og glade for at vi nå får anledning til ytterligere å utvikle og utdype vårt samarbeid, som allerede har vært en suksess på alle måter. Edward Gardner har tilført orkesteret mye nytt med hensyn til repertoar og spillestil, og vi ser fram til nye og spennende prosjekter i tiden som kommer: konserter, internasjonale turneer og innspillinger», sier administrerende direktør Bernt E. Bauge.

«Jeg har vært så utrolig fornøyd og lykkelig med Bergen Filharmoniske Orkester helt fra den første gangen jeg samarbeidet med dem», sier Edward Gardner, og legger til: «De har en helt unik klangkvalitet, er lidenskapelige og sultne på nye opplevelser og nye måter å lage musikk på. Jeg er så lysten på å utforske videre det store symfoniske repertoaret med dette orkesteret. Vår relasjon vokser seg tettere og bedre for hver gang vi lager musikk sammen, og jeg ser fram til å utvikle dette spesielle forholdet i framtiden».

Engasjementet av Gardner muliggjøres takket være generøs økonomisk støtte fra RIKA a/s ved Yvonne og Bjarne Rieber (2015-2018) og Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen (2018-2021).

Program for turné til England og Nederland 15.-22. januar:

Saffron Hall (Saffron Walden), Symphony Hall Birmingham, The Anvil (Basingstoke), City Hall Sheffield, Cadogan Hall (London) og Concertgebouw (Amsterdam).

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER