Nationaltheatret luft Foto: Foto: Gisle Bjørneby

Demonstrerer mot TERRORisms-samarbeidet

Musikernes fellesorganisasjon, Fagforbundet og Norsk Folkehjelp er blant organisasjonene som vil demonstrere før Nationaltheatrets premiere i morgen, i følge en pressemelding fra Palestinakomiteen i Norge.

Nationaltheatret deltar i samarbeidsprosjektet TERRORisms i regi av den europeiske teaterunionen UTE. Blant teatrene i prosjektet er også Israels nasjonalteater Habima.

Habima spiller enkelte av forestillingene sine i de ulovlige bosettingene på Vestbredden, og Nationaltheatret er på bakgrunn av dette blitt oppfordret fra flere hold om å trekke seg ut av samarbeidet.
 

Les mer: Åpent brev til ledelsen og de ansatte ved Nationaltheatret (Scenekunst.no 09.05.14)
 

Teatersjef Hanne Tømta har gjort det klart for Habimas ledelse at Nationaltheatret ikke kan akseptere det israelske teatrets aktivitet i de ulovlige bosettingene. Nationaltheatret har likevel valgt å bli i TERRORisms-prosjektet og har argumentert for viktigheten av å kunne påvirke gjennom dialog. 
 

Les mer: Svar til TeaterTanken om kulturell boikott (Scenekunst.no 14.05.14)

I morgen 15. januar er det premiere på Nationaltheatrets forestilling Vi tygger på tidens knokler. Forestillingen er Nationaltheatrets neste bidrag til TERRORisms-samarbeidet, som blant annet innebærer utveksling av produksjoner mellom de deltakende teatrene.

I forkant av premieren har Palestinakomiteen i Norge og AKULBI, amordningskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel, nå varslet en demonstrasjon.

– Demonstrasjonen retter seg ikke mot innholdet i Nationaltheatrets forestilling, men mot samarbeidet som legitimerer Israels okkupasjon av Palestina og den folkerettsstridige bosettingspolitikken, sier Kathrine Jensen, leder av Palestinakomiteen i Norge, i en pressemelding.


Les mer: Når teatret blir politisert (Scenekunst.no 02.12.14)

 

Mandag 12. januar hadde Musikernes fellesorganisasjon, Fagforbundet, Norsk Folkehjelp, Sosialistisk Ungdom, Sosialistisk Venstreparti, Rødt, AUF Oslo, Rød Ungdom, Bestemødre for fred, Palestine Network Norway, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Fellesforbundet avd 850 Oslo Grafiske Fagforening, Industri Energi og Fagforbundet Oslo i følge pressemeldingen meldt sin ankomst til demonstrasjonen.
 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER