Twilight Bar Foto: Foto: Erik Aavatsmark

“Dårlig teater, godt show”

Sesongen er i gang. Scenekunst.no har samlet noen av helgens anmeldelser.

Overskriften er tatt fra en av dagens anmeldelser i Aftenposten. Det er Therese Bjørnesboe som har sett "Twilight Bar" på Nationaltheatret uten å bli helt overbevist av teksten bak forestillingen.Men skuespillerne får ros for å gjøre gode miner til slett tekst:

– Både regi og spill på Nationaltheatret bærer preg av at man forsøker å redde en dårlig tekst gjennom blødmer og buskisspill. Liv Osa, Birgitte Larsen og Nader Khademi kan nevnes spesielt, for sin evne til å gjøre dårlig teater til morsomt show, skriver hun i anmeldelsen sin.

Anmeldelser på Scenekunst.no
I menyen øverst på Scenekunst.no finner du kategorien "anmeldelser". Klikk på den, og Scenekunst.nos egne anmeldelser kommer fram – i tillegg til sitater av og henvisninger til anmeldelser skrevet i andre aviser og som ikke ligger ute på nettet. Vi har ikke rettighet til tekstene og kan derfor ikke legge ut anmeldelsene i sin helhet, men siterer anmelderens konklusjon for å leserne våre et godt overblikk over hvem som mener noe og om hva.

I tillegg vil du i menyen på høyre side på den samme anmeldelsessiden finne noe som heter "Kritikk på nettet" – dette er linker til anmeldelser som ligger ute på nettet.

– Brecht-bragd i Bergen
VG har vært i Bergen og sett Agnete Haalands første oppsetning som teatersjef ved den Nationale Scene. ANmelderen er begeistret.

– Vinterens utgave en nyklassikeren «Mor Courage og barna hennes» er løst på frapperende vis, med en usedvanlig bredde i uttrykket: Den er smart, sexy, gravalvorlig, brutal og poetisk i en kraftfull blanding, skriver Jon Selås i sin anmeldelse i dagens papirutgave av VG.

Du finner flere sitater fra anmeldelsen hans her på Scenekunst.no, men du må ut i kiosken og kjøpe VG hvis du skal lese hele – den er nemlig ikke publisert i nettavisen.

Klikk her for å komme til samlesiden for anmeldelser – egne og andres – på Scenekunst.no!

Nationaltheatret begeistret også anmelderne med "Forvandlingen"  – her kan du se en video fra arbeidet med oppsetningen:

Forvandlingen from Nationaltheatret on Vimeo.

 

 

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER