Magnus Myhr og Håkon Moe ansatt i Skuespiller- og danseralliansen

Skuespiller- og danseralliansen utvider igjen antallet kunstnere og ansetter to nye fra 1.8. 2016.

De nye ansettelsene er mulige fordi kunstnerne som allerede er knyttet til Alliansen, har mange oppdrag hos hos andre arbeidsgivere i år, i følge en pressemelding.

Skuespiller- og danseralliansen er arbeidsgiver for frilanskunstnere i periodene mellom kunstneriske engasjementer. Dette muliggjør at frilans kunstnere kan utvikle bærekraftige kunstnerkarrierer uten faste ansettelser. Innen profesjonell scenekunst, tv og film er kortvarige midlertidige ansettelser hovedregelen for kunstnere. I et slikt arbeidsliv fungerer Skuespiller- og danseralliansen som en sikring for kontinuitet i kunstneryrkene. Samtidig stilles det krav til at de ansatte kunstnerne arbeider mye hos andre arbeidsgivere for å opprettholde ansettelsen i Alliansen.

De to kunstnerne som er nyansatte fra august, er dansekunstner Magnus Eide Myhr fra Klæbu og skuespiller Håkon Moe fra Oslo.

Magnus Myhr (foto: Nationaltheatret) og Håkon Moe (foto: Riksteatret)
Magnus Myhr (foto: Nationaltheatret) og Håkon Moe (foto: Riksteatret)

Magnus Eide Myhr har arbeidet i det prosjektbaserte dansekunstfeltet i grupper som Toyboys, Subjazz, Ella Fiskum Danz, Karen Foss Quiet Works og i egne produksjoner, samt hos institusjoner som Carte Blanche, Den Nye Opera, Nationaltheatret, Trøndelag teater med flere.

Skuespiller Håkon Moe har vært knyttet til offentlige og private teatre som Oslo Nye Teater, Teatret Vårt, Riksteatret, Sogn og Fjordane Teater, Victoria Productions og Scene Kvelder. Han arbeider nå ved Den Nationale Scene.

Alliansen har nå 32 kunstnere ansatt. I statsbudsjettet for 2016 ble Skuespiller- og danseralliansen videreført etter 3 års prøveperiode og styrket med 1,6 millioner kroner. Opplegget bygger på erfaring fra Sverige, der Dansalliansen, TeaterAlliansen og Musikalliansen har eksistert i mange år. Totalt var nærmere 400 kunstnere ansatt i de svenske alliansene ved utløpet av 2015.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER