Anne-Cecile Sibue-Birkeland

Black Box Teater har fått ny sjef

Anne-Cécile Sibué-Birkeland er ansatt som ny teatersjef på Black Box Teater, i følge en pressemelding.

Styret ved Black Box Teater har i dag ansatt Anne-Cécile Sibué-Birkeland som ny teatersjef ved Black Box teater, i følge en pressemelding.

Med Anne-Cécile Sibué-Birkeland får teatret en kunstnerisk profil med interdisiplinær tilnærming, melder styret ved teatret. Den påtroppende teatersjefen har et internasjonalt nettverk som også inkluderer land og kunstnere utenfor Europa og Vesten.

Sibué-Birkeland kjenner også det norske scenekunstfeltet, da hun i mange år delvis har drevet en avdeling av produksjonskontoret Bureau Cassiopée fra Bergen.

Det var 40 søkere til stillingen som teatersjef og ni personer ble kalt inn til første intervju. Fem søkere gikk videre til annen runde med intervjuer, presentasjon av kunstnerisk program og ståsted, samt søkernes visjon for teateret.

Anne-Cécile Sibué-Birkeland er født i Frankrike. Hun startet sitt virke som daglig leder og produsent for selvstendige kompanier, blant dem den fransk-vietnamesiske koreografen Ea Sola. I 2004 grunnla hun Bureau Cassiopée i Paris. Sibué-Birkeland har samarbeidet med kunstnere som Gisele Vienne, Jonathan Capdevielle og Herman Diephuis over flere år. Hun har initiert kunstnerisk utviklingsarbeid, arbeidet med storskala produksjoner, internasjonale coproduksjoner og turneer, samt med organisatoriske og økonomiske strukturer. Siden 2012 har hun vært internasjonal rådgiver i Nouveau Theatre de Montreuil og arbeidet som kunstnerisk konsulent og rådgiver for arenaer, festivaler, kompanier og uavhengige kunstnere i Frankrike, Norge og internasjonalt. Hun er styremedlem i IETM.

Anne-Cécile Sibué-Birkeland tiltrer i stillingen 1. mai 2016.

RELATERTE ARTIKLER +
KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER