Arne Fagerholt. Foto: Teater Vestland

Arne Fagerholt ny teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag

Arne Fagerholt er ansatt som ny teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag. Fagerholt tiltrer stillingen i juni 2023 og etterfølger Nora Evensen. Det melder Turnéteatret i Trøndelag i en pressemelding.

Det var 12 søkere til stillingen. Etter en grundig ansettelsesprosess, med en sterk søkerliste og flere aktuelle kandidater, har styret kunnet velge den personen som best svarer til teatrets behov og ambisjoner. Arne Fagerholt har en unik og allsidig erfaringsbakgrunn fra scenekunstfeltet, både som tidligere teatersjef ved Carte Blanche og som aktiv danser, skuespiller og instruktør. I tillegg har han bred leder- og organisasjonserfaring som vil kunne styrke teatret. Styret mener at Arne er riktig person for å videreføre alt det gode arbeidet som gjøres ved teatret, og at han vil gjøre teatret enda mer attraktivt for det trønderske publikum, uttaler styreleder Kjell Fosse.

Med hjerte for publikum
Turnéteatret i Trøndelag er et ungt og vitalt teater med høye ambisjoner. Teatret har en uttalt strategi for publikumsutvikling, en ambisjon som påtroppende teatersjef deler:

– Formidling og kommunikasjon med publikum har vært min drivkraft siden jeg var danser. Jeg har selv erfart at kulturopplevelser, nye impulser og inntrykk kan forandre folks liv! Jeg har en ambisjon om at Turnéteatret skal bli en av de viktigste kulturformidlerne i Trøndelag, sier påtroppende teatersjef Arne Fagerholt.

Fagerholt uttaler at det å treffe publikum godt på hjemmebane er en sterk motivasjon når han går inn som kunstnerisk leder for fylkets turnerende teater:

Å sette sammen et repertoar som treffer er en sterk motivasjon i seg selv. Målet er å lage engasjerende forestillinger som publikum opplever som relevant, aktuelle og gjerne også underholdende.

Som kulturleder i Orkland har Fagerholt samarbeidet med Turnéteatret i Trøndelag gjennom flere år:

– Jeg kjenner teatret fra arrangørsiden, og som tidligere varamedlem i styret. Det er en spennende organisasjon, som de senere årene har levert et imponerende stykke arbeid. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med glødende engasjerte medarbeidere, og til at vi sammen skal gjøre teatret til hele Trøndelags eget teater, med økt publikumsoppslutning i hele fylket, avslutter Fagerholt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER