Norges lover. foto: nrk.no

Arbeidskonflikter i hver sin retning

De to arbeidskonfliktene som preget institusjoner i Bergen denne høsten, har fått ulik løsning. Stillingen som teknisk sjef i Carte Blanche blir nå lyst ut. På Den Nationale Scene kan det gå mot arbeidsrettssak.

De to arbeidskonfliktene som preget institusjoner i Bergen denne høsten, har fått ulik løsning.

Tidligere denne måneden meldte det nasjonale dansekompaniet Carte Blanche at de har inngått en avtale med sin tidligere tekniske sjef som avslutter både arbeidsforholdet og rettstvisten som har vært mellom partene.

Den samme tvisten produserte en lengre debatt her på Scenekunst.no.

Stillingen som teknisk sjef i Carte Blanche er nå lyst ut.

En lignende konflikt ved Den Nationale Scene er derimot ikke løst. I følge Bergens Tidende før helgen ble de ansatte på et husmøte i forrige uke informert om at forbundet som representerer tidligere produksjonsteknisk sjef på teatret, har tatt ut stevning mot teatret, i praksis mot teatrets styre.

Produksjonsteknisk sjef på DNS ble sagt opp rett før jul etter en lengre konflikt med ledelsen ved teatret, en konflikt flere tidligere teatersjefer også meldte seg på i pressen. Både Bjarte Hjelmeland, Bentein Baardson og Tom Remlov, alle tidligere teatersjefer i Bergen, uttalte til Bergens Tidende at de var overrasket over at produksjonsteknisk sjef var oppsagt.

I høst var DNS i dialog med Arbeidstilsynet om rutiner for håndtering av konflikter på arbeidsplassen. Etter at teatersjef Agnete Haaland tiltrådte, har også teatrets ledergruppe blitt lagt om.

På et punkt i prosessen har produksjonssjefen blitt tilbudt en annen stilling med samme lønn, uttaler Haaland til BT.

Grunnlaget for stevningen mot DNS er at forbundet som representerer den oppsagte sjefen, bestrider at det er grunnlag for oppsigelsen. DNS-ledelsen har 21 dagers frist for å komme med tilsvar til stevningen. Hvis partene ikke blir enige, kan det ende med arbeidsrettssak.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER