Periskop. Foto: Wikimedia commons

Åpning av Periskop.no

I ettermiddag åpner Periskop.no, et nytt, tverrfaglig nettsted for kritikk av profesjonell kunst for barn og unge. Scenekunst.no og tre andre nettidsskrift står bak initiativet, støttet av Norsk kulturråd.

– Periskop skal skape debatt og gi rom for å tenke rundt faglige spørsmål om kunst for barn og unge, sier Ingvild Bræin.

Hun fikk jobben som redaktør for nettstedet som ble utlyst i februar i år. Bræin har bakgrunn som litteratur- og teaterkritiker i avisene Bergens Tidende og Klassekampen, og er oppvokst med kapellmesterfar i orkestergraven på Nationaltheatret.

Periskop.no skal diskutere forholdet mellom kunst og pedagogikk og dekke scenekunst, musikk, bøker og visuell kunst for barn og unge over hele landet.

Nettstedet er et samarbeidsprosjekt mellom nettstedene Kunstkritikk.no, Barnebokkritikk.no, Ballade.no og Scenekunst.no.

Prosjektet legger opp til en toveis organisering der både redaktøren for Periskop og redaktørene for de eksisterende nettstedene kan bestille stoff med midler fra prosjektet. Slik vil fagkompetansen som er bygget opp i de fire redaksjonene, komme det nye nettstedet til gode.

– Det er en lovende begynnelse at man har greid å samle seg om en tverrfaglig plattform. – Dette vil styrke kritikken, uttalte Øivind Storm Bjerke, som var leder for Norsk kritikerlag da midlene som Kulturrådet hadde lyst ut, ble tildelt de fire nettstedene før jul 2012.

Periskop lanseres i dag, tirsdag 17. september kl. 16, på Kunstnernes hus i Oslo.

Etter at redaktør Ingvild Bræin har åpnet, vil Asta Busingye Lydersen, leder av Faglig utvalg for barne- og ungdomskultur i Kulturrådet holde et innlegg, før vi har invitert forfatter Tor Åge Bringsværd til å holde foredrag.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER