Styreleder Thorild Widvey og Lars Petter Hagen. Foto: Thor Brødreskift

Ambisjoner om noe egenartet

Lars Petter Hagen er ny direktør for Festspillene i Bergen. Han vil berøre og bevege.

Lars Petter Hagen har hatt flere fremtredende roller i norsk kultur- og musikkliv. Han er utdannet komponist fra Norges musikkhøgskole og har komponert musikk for mange ulike ensembler og flere scenekunstproduksjoner. Han har vært kunstnerisk leder for Ny Musikk, direktør for Ultimafestivalen, utviklingssjef i Oslo-Filharmonien. De siste to årene har han også vært rådsleder i Norsk Kulturråd, et verv han nå trekker seg fra fordi Festspillene i Bergen er av de største enkeltmottakerne av støtte fra kulturfondet. Det er altså en person med bred oversikt over norsk kultur- og musikkliv som tar over direktørstolen i Bergen. Her svarer han på noen spørsmål om den nye jobben.

Hvorfor har du lyst til å være direktør for Festspillene i Bergen?

Det er etter min mening en av de mest spennende jobbene i Norge. Jeg ønsker å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort i snart 70 år og håper å lage et festspill som berører og beveger folk.

Du er rådsleder i Kulturrådet og prosjektleder i Oslo-Filharmonien og har tidligere vært direktør før både Ultimafestivalen og kunstnerisk leder for Ny musikk. Hva blir nytt for deg i denne jobben?

Rådsleder og direktør for Festspillene er to veldig ulike roller. I Kulturrådet skulle jeg lede et stort demokratisk prosjekt som handler om å legge til rette for et fritt kunst- og kulturliv. I Festspillene har jeg personlig ansvar for innholdet, tilsvarende posisjonen jeg hadde i Ultimafestivalen. Samtidig har Festspillene en kunstnerisk profil og bredde der jeg også kan bruke mine erfaringer fra Oslo-Filharmonien.

Hva mener du er Festspillene i Bergens viktigste oppgave?

Jeg liker godt den franske kuratoren og museumsdirektøren Suzanne Pagés ambisjon om at en kulturinstitusjon må være både laboratorium og vokter av vår felles hukommelse. Jeg tenker også Festspillene skal være en møteplass og et sted for kreative samarbeid for folk fra hele verden.

Hvordan vil publikum merke at du er direktør?

Jeg har ambisjon om å lage noe egenartet, som kombinerer tradisjon og fornyelse med utgangspunkt i Bergens unike kulturliv og internasjonale orientering.

Har du et manifest for Festspillene og kunstlivet i Bergen?

Det føles for tidlig med manifester og programerklæringer. Jeg ser på endring som en permanent tilstand og gleder meg til å lage festspill sammen med mange flinke folk i årene fremover

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER