Til deg som skal søke Teaterhøgskolen, fra et jurymedlem. Foto: Illustrasjonsfoto

23,6 millioner til frie scenekunstprosjekter

Kulturrådet har offentliggjort årets siste tildelingsrunde til frie scenekunstprosjekter etter rådsmøtet denne uka. En av de fire største tildelingene på teater går til Grusomhetens teater, som ikke fikk støtte i forrige runde.

Kulturrådet har delt ut 12,7 millioner kroner til 20 prosjekter innen dans og 10,9 millioner kroner til 19 prosjekter innen teater.

Blant andre større tilskuddsmottakere på teater finner vi Dieserud/Lindgren med en musikal for babyer, Pia Maria Roll med et prosjekt som har arbeidstittel "Forbrytelse og bibliotek" samt et prosjekt fra Ferske scener i Troms. 

På dansefeltet får Iver Findlay, Solveig Styve Holte og Ulf Nilseng /Toyboys hver rundt en million til nye produksjoner. Toyboys er innvilget et slikt tilskudd i tre år framover.

I alt er det behandlet 56 søknader på dans, og 97 på teater i årets siste tildelingsrunde av produksjonsstøtte til det frie scenekunstfeltet. Denne tildelingsrunden karakteriseres av en god balanse mellom prosjektstøtte til etablerte og relativt nyetablerte scenekunstnere og konstellasjoner, skriver Kulturrådet i sin presentasjon av tilskuddsrundenl

Blant de 97 søknadene som kom inn til ordningen for fri scenekunst teater, var det også særlig mange søknader om musikkteater.

2015 er Melanie Fieldseths siste år som scenekunstkonsulent i Kulturrådet. Hun har sittet i åremålsstillingen i fire år.

Her finner du lenke til alle tildelingene i siste runde i 2015: http://www.kulturradet.no/scenekunst/vis-artikkel/-/pm-23-6-millioner-til-fri-scenekunst

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER